10. 5 saker du inte visste om mig

  1. Jag har slutat äta fläsk och nötkött. Det har gått lite över tre månader nu då jag 'bara' ätit F: fågel, fisk o får. Jag gör det av etiska skäl, eftersom jag tycker det är HEMSKT hur grisarna o kossorna behandlas inför slakt... Kycklingarna har det i och för sig kanske ännu värre, men jag känner inte samma etiska skyldighet till dom då jag är lite rädd för fåglar, dock äter jag bara svenskt och helst ekologiskt - så det är betydligt bättre! För fisken gäller samma sak, det är främst lax jag äter - så det är ju ok. Skulle aldrig falla mig in att äta tonfisk även om den är delfinmärkt, skulle aldrig ta den risken! Får har det ju så himla mycket bättre än grisarna o korna, så därför kan jag äta får med gott samvete. Jag förstår egentligen inte varför, men fåren får ju gå i sina stora hagar och lulla runt och vara djur - men inte de andra 'bondgårdsdjuren'?
  2. Inte en dag går utan att jag försöker komma på ett sätt att kunna jobba med hästar i framtiden. Och bli rik på det! Pengar ÄR väldigt viktigt för mig, jag tror att det är för att jag aldrg varit kär så det alternativet finns inte, haha.

  3. Jag har verkligen inga gröna fingrar. Mamma lämnar alltid massa blommor här hos mig, och de är alltid döda eller utbytta mot andra likadana när hon kommer igen. Jag förstår verkligen inte vad jag gör för fel!?



    Jag kommer inte på mer nu, men jag gjorde ju en sådan här lista med 10 andra grejer för ett tag sen!


Kommentarer
Anonym

Släpp ansvaret för blommorna! Om du vill får du slänga på lite vatten - men klarar de sig så klarar de sig!!! Jag tar lätt på det!!! Lovar / Puss

2011-11-14 @ 12:02:46
Matilda

Åh, nu blev jag ännu gladare över hur klok du är! Jag har inte ätit kött på fyra år ungefär (med vissa undantag) men jag äter fortfarande fisk och skaldjur även om det är väldigt sällan.

Tycker att fler borde göra som du och dra ned lite på köttätandet och/eller äta "bra kött". Folk äter så äckligt mycket kött idag så det är ju inte riktigt klokt.

Jag jobbar i delikatessen i en mataffär (ja, jag vet att det är sjukt motsägelsefullt men man tar vad man får liksom, haha..) så jag vet verkligen hur mycket kött som går åt och hur folk tänker. Det är SÅ många som inte bryr sig det minsta ifall de köper sydamerikansk rostbiff eller om den är svensk. Helt sjukt.

Och jag äcklas lite varje gång jag betjänar en kund som köper hamburgerkött då det på förpackningen står "Ursprungsland Sverige" men inget mer. Det betyder bara en endaste sak och det är att häststackaren åkt ned till Italien för att bli slaktad och sedan kommer tillbaka som pålägg. Hemskt.



Lång kommentar men iallafall så tycker jag att du är så himla smart och vettig!

Johanna

sv: jaha okej! Tack , detsamma! :)

2011-11-14 @ 21:34:45
URL: http://ujohanna.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0