Put your boots on baby, get to work work

De två senaste dagarna har vintern slagit till på allvar här på
den-inte-längre-så-grönaskönaön!
Det är snö och slask och is och halka och storm och kaos om vartannat, ingen vågar sig ut och köra bil så ridskolan har nästan inga elever som kommer till lektionerna och det är INTE kul att köra fyrhjuling i det här klimatet!


Dagens nära-döden-upplevelse
inträffade när jag skulle hämta in ponnyerna från fältet med fyrhjulingen i snöstormen och var tvungen att köra på sniskan över en prant så att hela bakdelen på fordonet började slira nedåt en säker maja-voltar-med-fyrhjulingen-och skadar-sig-massor, lyckas häva detta men den kraftiga insattsen med styret gjorde att jag hamnade i obalans och nästan fick den över mig! Lyckades dock i sista stund balansera upp allt och kunde köra vidare. ADRENALIN!

Dagens kommentar/komplimang
fick jag av chefens far som tittade på när ponnyerna 3 min efter nära-döden-upplevelsen rymde för mig och nästan sprang över mig och min vrede helt enkelt kokade över.
"It's quite the vocal cords you have there..."
sa han, haha!
Då kanske ni förstår ungefär hur mycket och högt jag faktiskt skrek efter odjuren X)
♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Här får ni dessa två dagars rutiner i bild o text:

Ttta ut och mötas av kyyyyla!!

Ta på bästa mössan!

Börja fylla på vatten hos alla hästar eftersom vattnet är fruset hos alla 80 hästarna(!)

Så kom snöstormen...

...och Maja fick ta sin 'quad' och hämta odjuren i hagen...

..som man nästan ser här, hehe...

Jaja, ibland hann man faktiskt ta sig tid att tycka att det var lite fint. Men bara lite.

Dags att F5:a nu igen..!

Kände för att skapa lite Julstämning på bloggen, och svepte ihop detta lite snabbt. Kan hända att jag ändrar lite till någon dag när jag känner att jag har tid, är inte 100% nöjd med headern. Men, jaja! Det duger ett tag i alla fall!
♦ ◊ ♦
Igårkväll var jag på en urmysig tjejkväll á la Annaharvey hemma hos Evelyn som jag jobbar ihop med! Det var bara tjejer (18-30) som har något att göra med anläggningen där. En tjeje som jobbat här tidigare, och bland annat red Rupert innan mig, var på plats och hon var supertrevlig! Jag måste erkänna att jag kände nog lite rivalitet först, det var som att träffa någons ex ungefär, haha. Men vi kom jättebra överrens!

Idag var det dags för dressyrtävling igen!
Jag var sjukt trött i morse, men pallrade mig upp i tid.
Eftersom det är sista omgången innan jul bestämde jag mig för att liva upp den annars så stela Dressyrstämningen lite, och detta var resultatet:
KILAMONJARO

RUPER-TROPER

Jag trodde faktiskt att chefen skulle säga åt mig att ta av det, men han bara skrattade och sa att "Ja, du tävlar ju bara dressyr för skojs skull, så varför inte...". Haha! De tillät till och med min röda outfit, najs!

Resultatet då?
Jo, Kilamonjaro gick snällt på tygeln hela programet, något han aldrig gjort förr. Dock var han inte ritkgit framme för skänkeln utan lullade runt i sin egen lilla värld. Chefens fru tyckte att han gjort stora framsteg, och jag får väl ta och hålla med. När jag började rida honom kunde han inget annat än att följa fyrkantsspåret, skritta och trava. Nu gör vi serpentiner och 8m volter i trav och galopperar på volt och fin-fina övergångar. Chefen har anmält oss till den lägsta av alla låga hoppklasser på fredag, jag är tveksm till detta.
Vi har bara hoppat ett litet kryss en gång, och han var istadig som en get när vi gjorde det. Jag har ingen aning om hur jag ska kunna komma runt en bana på en massa utsmyckade hinder EFTER ATT vi värmt upp tillsammans med helgalna ungar på shenanade ponnysar. Gud vare med mig!
Oj, resultat vare ja! En andra plats denna gången också med 67,2%!

Jag var lite nervös inför Ruperts omgång eftersom hans tidigare ryttare var på plats för att titta. Alla säger att jag är en betydligt mujukare och följsammare ryttare än hon och att Rupert trivs bättre med mig, men man blir ändå nervös... Så på framridningen började jag ställa massa krav på honom vilket ledde till att han surade ihop fullständigt och vägrade göra det jag bad om..! Inne på banan gjorde vi dock allt näst intill perfekt; volterna var super, alla hörnpasseringar satt och likaså alla övergångar. Galoppen var super - men han var sur som ättika och ville ibland inte gå framåt och gick emot mina skänklar och slängde med huvudet. Tacka gud för att kraven i dessa program inte är så höga! En femteplats för oss i den klassen!

Fina killar!
Nu blir det ingen mer dressyr förrän efter jul!
Längtar som bara den efter att få åka hem och träffa familjen!

Världens bästa Rupie!

Rupert rockade idag!
Banan börjar bli svårare nu när det närmar sig League-final, och det märks i resultaten. Vi får allt färre felfria och hindrena blir mer spektakulära. Fredagens bana hade till exempel en trippelbarr, riktigt svåra svängar och en 'skinny' (alltså ett hinder som inte är mer än 1m långt! Bild kommer!)

RUPERT OCH JAG VAR I ALLA FALL FELFRIA I GRUNDEN och var en av fyra av tjugofyra som gick till omhoppning.
Eftersom Rupert bara är fyra år så ska ju vi egentligen inte rida omhoppningen, men han var så fin så chefen tyckte att jag kunde gå in och göra en skolrunda. Vi gasade inget alls, men var FELFRIA IGEN och kom på en fin-fin tredjeplats!

Bästa Rupert!

Angel


Recall those days
look back on all those times,
think of the things we'll never do.
There will never be a day when I won't think of you

Två ganska vanliga, tråkiga dagar

Ja, det har faktiskt inte hänt något speciellt roligt alls..!
Annars brukar det dyka upp massa olika spännande grejer, men nu har det varit vääääääldigt stillaaaaa, och det har nästan gjort mig lite nipprig.

Jag får mest massa konstiga uppdrag att förbereda massa olika grejer inför första december då djuren kommer och alla julgrejer ska vara på plats. För att klargöra en sak:
JAG ÄLSKAR ATT PYNTA!
Men det är inget pynt-pynt på G än, mest massa fundamentiella grejer. Dessa två dagarna har jag till exempel varit ute i skogen (!) och huggt träd (!!) med motorsåg och grejer (!!!). Det är inte speciellt jobbigt, men sjukt långtråkigt! Sedan ska träden trimmas från grenar och kapas så att de blir 4m långa och sedan gör chefen staket av dem.
När jag inte är i skogen så har chefen fått ett par hästar som han ska utbilda på egen hand, så dessa gör jag i ordning och longerar åt honom för att sedan skritta av dem och så...
Igår hann jag rida Rupert, som var halvgalen men ok.
Idag hann jag rida Kilamonjaro, som var helgalen och inte ok!

Det här med att han börjat stanna och backa och ha sig blir (ganska givetvis) värre ju tröttare han blir, och jag är bara så tacksam över att jag inte behöver rida dressyrprogram med galopp i!

På söndag är det ju dags för dressyrtävling igen, och ett nytt program för Rupert!
Det är svårare, men kortare skulle jag tro. Man ska rida upp på medellinjen tre eller fyra gånger, 15m volter istället för 20m och avbrott från galopp till trav vid X på diagonalen. HAHAHA! Det kommer aldrig gå, men vi gör det ju mest för skojs skull =P

Har tagit lite bilder i alla fall!

Min trogna följeslagare Polly!

Hon är med mig hela tiden i skogen, och hjälper mig gräva ner pinnarna, haha!

Polly dök upp här på gården en dag för ca 7 år sen, och bestämde sig för att stanna. Ingen vet vart hon kom ifrån, men hon är en störtskön liten hund som alla älskar. Jag har en teori om att hon helt enkelt förvirrade sig bort från en jakt, då det var på hösten hon kom.

Pass me the Honey, Honey!

En av de mest användbara sakerna jag hittills lärt mig här på Irland är vad fantastiskt bra Honung är!

Vanlig hederlig honung alltså..!

En del kanske redan vet att anledningen till varför honung är så bra vid förkylning/halsont/hosta är för att det är kraftigt antiseptisk, alltså bakteriedödande. Jag har dock aldrig tidigare varit med om att man använder det till sår, men det gör man här. Det första man gör när en häst kommer in med en skada eller ett sår är att utvärdera om man behöver en veterinär, om inte så rengörs såret med så lite kemikalier som möjligt (oftast bara varm koksaltlösning) och sedan smetar man på honung. Detta gäller framförallt vid djupare sår.

Första gången jag såg dem göra såhär var vid en sårskada på ett av fölen. Det var ett sår på ett par kvadratcentimeter oc det hade redan börjat infekteras och bildas var. Så såret tvättades, man satte på honungen och det hela lämnades obandagerat. Proceduren upprepades under tre dagar, en gång om dagen, sedan var huden helt återhämtad och såret läkt!

Jag kunde knappt tro det, men det fungerar otroligt bra!
Och jag brukar alltid tycka att ju mer naturligt man kan hålla saker och ting kring hästarna destor bättre, så från och med nu kommer det alltid finnas honung i mitt stallapotek!

Ett hett tips till er alltså,
B U Y   H O N E Y!

The talk

Idag var jag på ett riktigt bra humör, och eftersom chefen var upptagen på annant håll tog jag mitt öde i mina egna händer och bestämde mig för att prova att rida Rupert barbacka!

Några privatryttare red i paddocken när jag kom och de blev helt chockade när jag kom utan sadel. De frågade om jag var galen? Är inte rupert bara fyra år? Har någon någonsin ridit barbacka på honom förut? Kommer han bocka?

Nej. Jo. Nej. Möjligtvis.

Men det gick hur bra som helst!
Han tyckte att det var konstigt i början, men bockade inte en endaste gång, och gick fint och avslappnat på tygeln hela tiden =)
Vi provade till o med att galoppera lite, och det gick bra, haha!


Söthäst!


När jag kom in igen väntade Chefen och hans fru på mig.
Det var dags för ett samtal sa de.

De har bestämt sig för att inte sälja Rupert.
Inte till mig. Inte till någon.

De har en livslång plan för honom som redan är utlagd och klar, och han är helt enkelt för viktig för systemet eller vad man ska kalla det. De sa också att det egentligen inte spelar någon som helst roll vad jag skulle ge dem för bud eftersom en häst som han är alldeles för ovanlig för att släppa iväg för en summe pengar, hur stor denna summan än skulle kunna vara. Hästar som Rupert, hästar med hjärtan som Rupert är för sällsynta. Det kommer komma många gäster och ridskoleelever hit som kommer förälska sig i honom, för det är en sådan person han är, och han behövs här.
Jag kan ju inte direkt argumentera...

Först var jag riktigt ledsen.
Vi hade kunnat haft så himla kul ihop, Rupert och jag!
Men jag förstår precis vad de menar, och accepterar deras beslut.

Så sökandet fortsätter...

Alla dessa stall..!

Idag har jag gjort ett tappert försök att ta bilder på våra olika stall här på gården!
Det är bara med mobilen, så det är inga superbilder direkt, man ser i alla fall hur det ser ut. Så vi börjar väl helt enkelt nedifrån med:
Bottom-Yard

12 boxar var av en megastor.
Jag står här  med ryggen mot sarjen till ridhuset,
så dessa hästarna har stenkoll på de som rider, haha!
Här står vanligtvis ett par privathästar, två av gårdens
hästar och resten fylls av ridskolehästar.


Middle-Yard

10 boxar på endast ena sidan.
Inte riktigt rättvis bild då detta stall är mycket mysigare
i verkligheten. Alla hästarna här har ett varsitt fönster med
gröna fönsterluckor och allt!
Bara privathäst-valacker här.


The Dungeons

6 stora boxar på andra sidan väggen i middle-yard.
Vet faktiskt inte varöfr de kallas dungeons, men det gör de iaf!
Här står bara lite äldre privathästar som vill ha lugn och ro!


Brown Stable

14 boxar, nyrenoverat.
Men det syns inte så bra på den här bilden tyvärr...
Här står i alla fall de lite mer värdefulla hästarna, som Chefen och hans
fruns hästar och andra som man inte vill ha besökare omkring.


Cob-stalls

Plats för alla 20 ridskolehästarna.
Det ser mer ut som spiltor med tre väggar och den fjärde stängs med
ett rep, så att de kan gå omrking fritt och lägga sig ner mm,
men de är ganska smala. Rätt mysigt ändå när alla hästarna kikar ut =)
Detta stall är också i direkt anknytning till ridhuset.


Pony-stalls

Plats för våra 13 små ponnyer!
Samma tänk som cobstallet, men utan höga väggar.
Alla ponnyerna vet sina platser och går 99% av gångerna
direkt in i sitt eget ' fack' när vi släpper in dem alla på en gång =)
Även detta stall ligger i direktanknytning till ridhuset!Så ser det ut!

5 euro rikare, haha!

Guess what?
Inget nockande av hinder nr ett med någon av hästarna!

Rupert var så himla bra igår!
Hann inte värma upp sådär superlänge, men det verkade vara bra för honom. På framhoppningen kändes han ganska taggad, bockade någon gång i galoppen och var lite på tårna. Han fulltändigt exploderade när en unge sprang i en trapp så att det dundrade, och det är något han i vanliga fall inte skulle brytt sig om...
Inne på banan kändes han superfokuserad!
Hindrena är ju 'bara' 80cm, så han blev nästan lite kaxig där ett tag, men skötte sig exemplariskt. Några av svängaran var riktigt tajta, men han vänder på en femöring om han måste.
Tyvärr fick vi med oss det absolut sista hindret; tolvan (ja, aplånga banor här!) var en kombination med oxer inte, räcka ut och han tog utan ordentlig anlöedning ett jättesprång över oxern vilket gjorde avståndet lite tajt till räcket och han liksom gled över med frambenen och drgo med sig övre bommen. Synd efetrsom han var så fin, men jag är nöjd ändå!
Det är lite kul att han går på samma avstånd som det riktigt stora hästarna och ibland får det trångt, haha! Tror avståndet i denna kombination var 7.20m, men kan inte svära på det.

Chefen var tyvärr inte på plats denna gången, men en av anläggningens hopptränare är det. Han är inte direkt den som överröser folk med komplimanger men han sa att han var riktigt imponerad av vår ritt. Rytmen var mycket bra och vi höll den hela den långa banan och kom perfekt på alla hinder. Han menade att vi var ett riktigt bra team. Det kändes riktigt kul att höra från honom =)
En av ponnytjejernas pappa kom också fram och sa att jag var en fantastiskt duktig ryttare, hur sött som helst!

♦ ◊ ♦ ◊ ♦
Billy var så grymt på hugget att jag vart helt paff!
Med honom hann jag knappt hoppa fram innan vi skulle in på banan!
Väl inne gick han som ett lokomotiv och jag kunde liksom inte hålla honom. Ridhuset är ju ganska litet och hindrena strax över en meter, plus att det är mååånga hinder där inne gjorde att vissa svängar bara inte gick, så han fick med sig två bommar tyvärr. Men jag mest bara skrattade hela tiden, han hade en sådan glöd! Han tyckte verkligen att det var roligt - och det är ju faktiskt det enda som verkligen betyder något =)


Gammal bild från Gurteen

2 månader!

Idag har jag varit på plats här på Irland och Annaharvey i åtta veckor!
Det känns lite overkligt, och ibland som om tiden går jättefort - men så tänker jag på allt vi hunnit med, och då käönns det som om jag varit här minst dubbelt så länge =)
Jag har ju hinnut med massor!
Bland annat att skada mig riktigt ordentligt för första gången från en omkullridning, och tävlat terräng på Gurteen och lärt mig köra fyrhjuling. Good stuff!

Idag har det dock inte hänt så mycket...
ett per hhästar har bråkat i en av lösdrifterna och hovis har varit här och skott som en galning (alltså galet-fort inte galet-slarvigt). Det väckte mitt hovslagarintresse än en gång. Kanske skulle man ta och utbilda sig till det ändå... Vi har ju en ganska stor efterfrågan på hovslagare, och en ofantlig efterfrågan efter riktigt bra sådana. Jag hade kunnet tänka mig att vara en sådan, helt klart.Yeye,
nu är det i alla fall dags för mig att gå och fånga in Rupert, för det är ju fredag idag och fredag = Showjumping-league!
Folk har faktiskt börjat satsa pengar på om jag kommer riva första hindret eller inte, det är ganska illa. Så idag ska jag verkligen ta mig i kragen och rida ordentligt!


***********************
För er som inte vet om det
så har jag de senaste
veckorna haft en förmåga
att riva första hindret och
sedan rida resten av banan
perfekt. Mycket frustrerande!

***********************

When everything is wrong we move along

Idag skedde något väldigt... Viktigt.

Jag och Chefen var ute och skrittade på fälten med småttingarna (Kilamonjaro o Dunmore) när jag bestämde mig för att upplysa honom om mina planer/tankar. Jag sa att jag antagligen inte kommer åka tillbaka till Sverige tomhänt, och att jag är intresserad av Rupert.

Det var riktigt nervöst!
Men Chefen tog det ganska lugnt, tror att han sett det komma, hehe.
Vi pratade lite om hans papper, och Rupert har en fullständig Connemara/fullblods-stam och pass i ordning. Jag mätte honom med mätsticka här om dagen, inte supernoga men ändå, och resultatet visade ca 158-159cm i mankhöjd. Jag vill absolut löshoppa honom innan jag driver det här vidare, för jag har tävlingsambitioner och vissa 'krav' som måste uppfyllas.Jag har de senaste veckorna velat jättemycket kring det här med en ny häst. Det känns inte alls som om jag skulle 'bedra' Kennys minne eller något sådant om jag köper en ny, för jag vet i mitt hjärta att det alltid bara kommer vara Kenny. Det är ingen idé att försöka jämföra eller leta efter samma kemi igen, för det finns inte. Möjligheten till den sortens kärlek försvann med hennes sista andetag.

Och det är fine...
Jag accepterar det.
Faktum är att jag inte vill känna likadant för någon annan.
Det vi hade var något alldeles fantastiskt som världen bara kunde skåda i 4 år och 4 månader, och så är det med det.Jag vet också att det finns andra hästar för mig där ute, och som jag skrev ovan så har jag tävlingsambitioner och jag kommer hitta hästen som jag kommer kunna göra det med och som kommer ta mig dit jag vill. Men jag är en dåre om jag tror att jag ska hitta den häst på första försöket.

Det kommer krävas tid, tur, tålamod och antagligen ganska mycket pengar innan jag hittar rätt. Så under tiden behöver jag underhålla mitt hästintresse på något vis. Just nu är det genom mitt jobb här på Irland, och min plan är alltså att det efter min hemflytt kommer bli genom ett litet projekt, exempelvis Rupert.
Det var faktiskt min fantastiska pappa som fick mig att inse det här. Fast han vet nog inte ens att han gjorde det. Han sa att det viktigaste av allt var att jag kom på banan igen, och att jag var glad.
Och just nu gör Rupert mig glad.

Leeeeeeediiiiig!

Idag trodde jag att jag skulle ha en väldigt välplanerad dag.
Jag hade en vision om att jag skulle gå upp i tid, äta frukost i sängen och kanske se lite på Desperate Housewives för att sedan ta en taxi in till stan och shoppa julklappar som en julgalen julgalning från julgalningastad i julgalningsland!

Men det blir sällan som jag tänkt.
Istället upptäckte jag att det faktiskt var solsken idag, och det är kanske inte så mångsa fler skolskensdagar att se fram emot det här året. Därför beslutade jag mig för att cykla.
Det var väldigt skönt på vägen in till stan, av någon underlig anledning gick det mycket fortare än vanligt...
Väl inne i stan köpte jag lite kläder med vinterkänsla till mig själv, bland annat en marinblå sammetskjol som jag mest provade för att den såg ut som ett utklädningsplagg, men på var den kanonfin!
Jaja, i alla fall har jag funderat ut vad jag ska ge alla i julklapp, så halvvägs eller nått får man väl säga att jag kom!

Ha!
Och den underliga anledning till att det gick så lätt att cykla var vinden!
Satan vilken motvind jag hade på hemvägen! Och precis när det tar imot sådär mycket att man nästan vill skrika för att cykeln knappt rör sig framåt, DÅ började det regna.
Men efter en varm dusch och te och choklad blev allt bättre =)

Alla hästarna fick vila idag, välförtjänt om jag får säga det själv.
I morgon blir det minsann andra bullar!

Här jobbar man på...!

Idag var en dag som de flesta andra.
En inte-allt-för-stressig dag där jag hann med alla mina pojkar och hjälpte till att städa ur stallet som förbereds för Tomtens djur =)
Städandet var riktigt skitgöra, bara massa geggemoja som jag inte förstod vart den kom ifrån och rätt som det var fick man en dusch av högtryckstvätten följt av ett "Sorry!". Haha, men sånt är livet!
Mitt öga är i alla fall grymt mycket bättre!


Kilamonjaro
var först ut idag!
Han var sådär fin-fin nu igen =)
Chefen var nöjd och jag var nöjd och Killa var nöjd han med!
Jag kunde göra hur små volter, serpentiner och ått-volter som helst, han bara flöt fram liksom. Härligt!

Rupert
var taggad taggad och stod redo när jag hämtade honom på lösdriften. För fjärdee dagen i rad arbetade vi ute på terrängbanana/fälten. Eftersom gårdagen resulterade i ett ganska tufft dressyrpass blev det lite mer lättsamt idag. Vi mest bara red omkring och busgaloppade lite grann =)
Jag tror att jag nämnt tidigare att han börjat bocka? Ja, jag har funderat en hel del på det i alla fall och har kommit fram till att han varken bockar för att vara dum eller för att vi är i obalans. Han är bara busig helt enkelt. Han gör bara ett skutt åt gången också, så jag har bestämt mig för att inte oroa mig över detta...

Billy
fick också busa av sig lite idag!
Jag kände direkt att han inte riktigt var till freds, och det var samma känsla som sist någon annan red honom. Det var ju en tjej som kom och red honom för två veckor sedan för att hon ville rida Dressyr-leaguen med honom, men som ångrde sig eftersom han var så seg. Hon provade honom igen i förrgår, och var då betydligt mer nöjd med honom. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men det känns liksom att någon annan ridit honom. Han är liksom inte lika, ja, tillfreds, som när det bara är jag. Chefen säger att han är en enmanshäst, så det är väl det jag känner. Han tyckte i alla fall att det var kul att komma ut och galoppa lite på fälten! Han sög tag i vart enda terränghinder, så tillslut lät jag honom hoppa en liten stock och efter det var han helnöjd, haha! Söt är han, knäpphästen!

Autumn is here...


Mysväder idag!
~
Håll i er nu, har massor att berätta!
~
Full rulle från morgon till kväll idag.
Det stora projektet för dagen var påbörjandet storstädningen av 'bottom yard' = Det lilla stallet. Alla hästarna har vi flyttat till andra boxar och lösdrifter, alla 12 boxar har tömts och total sanering med högtryckstvätt har påbörjats.
Varför då, tänker ni nu.
JO, FÖR ATT TOMTEN SKA FLYTTA IN!!!

Det är sant.
Eller ja, tekniskt sett ska tomten bo i huset, men alla hans djur ska bo i stallet. Vi ska få hit smågrisar, får, hönor, ankor, åsnor, falabellor, kalvar och jag vet inte vad! De ska bo här hela december och precis hela gården ska julpyntas med julgranar och annat pynt. Vi ska till och med ha granar i ridhuset, hehe.
Fatta vilken julkänsla man kommer få?
Detta annordnas för att bl a mindre skolklasser ska få komma och klappa på djuren, rida lite på en ponny, äta pepparkakor och lyssna på tomtesagor. Hade detta annordnats någonstans i Sverige hade jag varit först i kön när jag var liten, haha! Åh, jag ser verkligen fram emot det, det kommer bli så mysigt!
Jag kommer ha två veckor av detta innan jag kommer hem till Sverige 16-30 dec (så nej, jag kommer inte kunna gå på Zettermans nyårsfest, vilket suger ganska så mycket...).
~
Under eftermiddagen red jag lite grann.
Kilamonjaro har börjat testa mig så att det står härliga till. Han kan helt plötsligt tvärnita och spela livrädd för något som ett hinderstöd eller en stol som han tidigare gått förbi utan problem. Jag har lite svårt med att parrera det hela, men vi kommer nog över det snart. Första gången jag ber honom om galopp har han börjat ta sig några ordentligt luftsprång också, efteråt galopperar han snällt som om inget hänt. Knäpp-häst! =P
Rupert var fantastisk idag!
Jag har ju försökt koma ut och cantra honom lite då och då och det ger resultat ganska snabbt. Han är hur fit som helst nu, värsta muskelpaketet och i bra kondition. Idag red vi ett ordentligt dressyrpass ute på terrängbanan, och jag verkligen bara log hela tiden. En så kanonfin häst han börjar bli! Jag hade goguen på honom, men släppte den helt efter ungefär halva tiden, och han jobbade på som en galning ändå! Hans redan grymma galopp blir ännu bättre såhär utomhus, så det är verkligen en fröjd att sitta på honom då! Idag red jag åttvolter och serpentiner i galopp. Han gör med lätthet åttvolter med 10-15m i diameter i galopp. Jag försöker variera den mer samlade, krävande galoppen med att jag lättar från sadeln och låter honom sträcka ut så mycket han vill att slag, för att sedan gå tillbaka och jobba. Han är så sjukt balanserad alltså! Bytena verrkar också komma väldigt lätt för honom, även om jag försöker sudda ut den förmågan lite genom den förvända galoppen eftersom jag inte vill att han ska göra byten riktigt så lätt riktigt än. Fin är han i alla fall!
Pratade med Chefen och hans fru om bett-och-träns-bytet igår, och de tyckte att det var ett smart val av mig, jag fick dessutom massor av beröm för hur fin han är i kroppen nu. Chefen klämde och kände på hans muskler och var riktigt nöjd med vad han såg - kul!
De började prata om att ställa ut honom... Tydligen kan man göra det med korsningar här om de har 'en bra typ', och Rupert är ju av en mycket god typ egentligen. Kort och kompakt sporthäst liksom. Vi får väl se vad som händer.
~
Pratade lite tävlingar med Chefens far idag också.
Tävlingssystemet här är heeeelt annorlunda än i Sverige, men efter nyår ska jag gå med i någon slags Riding Club som ska vara seniorernas motsvarighet till Pony Club, och som medlem där har man tillgång till massa olika tävlingar som motsvarar lokal-nationell nivå. Hoppning, dressyr och endagarsfälttävlan. Tydligen finns det något lag jag hade kunnat vara med i också, då är det lättare att få skjuts och så =)
Vi får väl se vad som händer helt enkelt!
~
Sist men inte minst så kommer det tydligen en riktigt, riktigt, riktigt, riktigt duktig dressyrtränare (ja, de finns här på Irland också, men de är ytterst få) hit en gång i veckan över vintern. Vet inte om jag kan gå ut med namn och hela köret, det kan jag kanske... Hon har i alla fall tränat olika ekipage till inte mindre än tre olympiska spel samt till både Världs- och Europamästerskapen! Hon har varit en av våra top-internationella dommare och jobbat länge och väl som tränare för FEI - i tolv (!) olika länder! Hon är alltså grymt meriterad, och hon gillar min Rupie, haha!
Hon är dessutom fasligt dyr att rida för, men det hade varit kul att göra det någon gång ibland framförallt då med Rupert för att se vad hon kan hjälpa oss med nu när saker börjar falla på plats!
Ska prata med Chefen om det någon dag, men det ska säkert gå bra =)


Fast han är ju en hoppehäst!

Oh sunny day!

A sunny Sunday!
Jag är ledig idag och det var verkligen efterlängtat..!
Det absoluit bästa med att vara ledig på en söndag är att även om man känner att man kanske borde göra något med sin lediga dag; cykla till affären och köpa godis eller ta sig in till stan och shoppa upp lönen (haha!) så kan man inte det - för det är söndag och affärerna stänger tidigt. That, I like!

Så idag sov jag till klockan 10 (sker aldrig)
Åt frukost i sängen (sker alltid på ledig dag)
Och tittade på två Desperate Housewives avsnitt (sker sällan)
Sen var klockan 12 och jag pallrade mig upp.

Ögat har börjat revoltera igen och gör ajaj, men jag överlever. Jag valde faktiskt att matcha dagens outfit med mitt onda öga, så det var på med mina fina röda ridbyxor och min varma röda jacka och så gick jag för att fånga in min intesåvilda ponnyhäst.
Rupert var lite på G idag, det kändes kul! Kanske var han taggad inför ännu en dressyrtävling, men faktum är att dressyr-leaguen har ett två-veckors-uppehåll så vi får underhålla oss på annat vis. Eftersom det var fint väder lyckades jag tvinga med Katha ut på en härlig tur!
Hon är sådär som man tror att alla tyskar är, ni vet, ridhusälskare.
Men ibland lyckas jag locka med henne ut!


Lillprinsen redo för ridtur!
Har ni sett vilken liten ponny-hingst-nacke han börjar få?
Syns dåligt under all man dock, får ta en bättre bild!

Rupert har fått låna mina Olympics-skydd, han är en sådan häst som stl M passar perfekt på! Jag passade även på att prova ett nytt bett på honom idag. Faktum är att jag tog ett helt annat träns. Det passar inte perfekt som ni kanske ser, men tillräckligt bra. Bettet är ett tredelat i mäsing med fasta ringar. Vanligtvis rids han på ett vanligt tvådelat 'silver'bett, men jag har bara fått en känsla på senaste tiden att han inte gillar det. Detta bettet trivdes han betydligt bättre med, så jag ska försöka fortsätta med detta.

Fossingar!

Såhär kul har vi under våra uteritter här, haha :

Mina pojkar - the movie!

Ja, nu är det äntligen dags för en mini-kortis presentation av mina fina pojkar på film!

Innan ni tittar vill jag klargöra ett par saker:
1. Nej, jag låter faktiskt inte riktigt sådär looney i verkligheten, jag har frågat! För det första tyckte jag att det var hur svårt som helst att prata Svenska, och för det andra börjar jag tydligen prata bäbis-spåk när jag pratar med pojkarna - det får ni stå ut med, haha!
2. Förlåt för att jag inte tänkte på att fålla kameran ordentligt. Moviemaker är tydligen inte tillräckligt avancerat för att kunna rotera bilden heller, men ni ser ju i alla fall vad det föreställer!
3. Jag blir irriterad på mig själv när jag 'håller med' mig själv genom att säga "Jaaa" som en gammal tant på filmen, men ni får helt enkelt stå ut med det också. Ska tänka på det till nästa gång!

Mina pojkar är alltså:
Rupert
Valack, 4 år, Connemara/fullblod
Vet faktiskt inte mer än så om hans bakgrund, glömmer alltid att fråga Chefen. Han är i alla fall en sådan lite skrutt som de hittat på en aktion när han var 2 år.
Billy
Valack, 8 år, Irländsk sporthäst med fin stam
Vet bara att han har bra stam, att han är uppfödd på gården och gick enstjärnigt förra året.
Kilamonjaro
Valack, 3 år, räknas nog som Irländsk sporthäst
e. Touchdown u. Sto som gått internationell 2*klass med chefen. Hade varit en sjuhelvetes häst med tanke på sitt psyke och blod, om det inte varit för att han har ett syreupptagningsproblem...
Dunlicky
Valack, 2 år, 50% Connemara är vad jag vet än så länge
Också gårdens uppfödning, känner honom inte så väl än, men en trevlig liten häst!
På filmen står han i ett stall för första gången sedan 24h, och är utan sin flock för första gången någonsin. Han är inte speciellt orolig får man väl säga...!

Haha, jag kan bara inte ta mig själv på allvar!
Jag kan ju även passa på att säga att vi har unghästarna, skolhästarna och mina och Kathas hästar i sådana lösdrifter som ni ser på filmen. Jag kan faktiskt hålla med dem om att det är trevligare för hästarna att bo så än i boxar nu under vintermånaderna. Alla lösdrifter har grindar (man kan se deras borta vid Billy) som går till hagar där de kan rasta sig på dagarna. Pojkarna i detta skjulen verkar trivas superbra med detta, de är så sociala små varelser!

Pssst...!

...There's a short movie on the way...

Det onda ögat!

Jag har faktiskt en anledning till den dåliga uppdateringen.
I den galna Irländska blåsten har jag lyckats fått något i mitt vänstra öga som infekterat det riktigt ordentligt! Jag har aldrig haft något problem med mina ögon på det här viset förut, så jag var inte alls beredd på att det skulle göra såhär svinont!
Det får tandvärk att kittlas!

Igår var jag hos Farbror-Irländska-doktorn som ville bedöva hela ögat och tvinga mig ha piratlapp för det i ett par dagar. Först skrattade jag bara, men sedan fick jag reda på att jag inte skulle kunna rida då, så jag vägrade - hästtjej in i märgen!
Mitt alternativ var ögondroppar och att stå ut med smärtan, så det gör jag nu, och det gör faktiskt lite mindre ont efter varje gång jag droppar.


Hahahahahaaa!


Your wish is my command


Ja men varför inte?

Idag filmade jag faktiskt mina hästar lite och hann med att ta ett par lite bättre bilder på de olika stallarna i alla fall! Måste dock såklart mixtra med dem, så jag vet inte riktigt när de kommer upp!

Ni som inte sett filmen på Rupert än kan ju göra det medan ni väntar, hehe =)Kan även passa på att berätta att jag haft en bra dag idag!
Efter att vi matat, sopat och släppt ut första omgången hästar kom Chefen o sa att vi såhär 'vintertid' kommer behöva rida alla våra hästar INNAN klockan 12 varje dag eftersom det är då bokade aktiviteter börjar i ridhuset och utebanan a.k.a poolen är inte riktigt ett alternativ längre..
Jesus, tänker jag och Katha och skyndade oss allt vi kunde!
11.57 ledde jag ut sista hästen från ridhuset, pust!

Chefen ville att jag skulle hoppa lite med Rupert och Billy på egen hand inför i morgon. Efteråt sa han att han kikat lite på mig från avstånd och att både hästarna såg kanon ut - kul! Rupert börjar verkligen gilla hoppningen och jag har hittat en heklt ny växel hos honom, dock medför den ibland visst bockande vilket chefen inte gillar, öven om han bara gör det för att han är en fyraårig busunge.
Billy kändes riktigt bra han också!
Höjde upp hindrena till ca 115 tillslut och han studsade över som ingenting, och framför allt verkade han tycka att det var roligt!
Kilamonjaro travade över en bom för första gången idag!
Det gjorde han bra, haha!
Han har dock börjat med vissa bångstyrigeter, som att backa och ha sig, så jag har bett Chefen hålla ett öga på oss och guida mig lite om det behövs när Killa ställer till det för mig...!
Dunlicky har jag borstat på över hela kroppen!
Frambenen var det liite läskigt med, men bakben och rumpa var inga problem! Han verkar trivas med mig och har visat att han föredrar mitt sällskap framför andras, det känns lite mysugt =)

Yes to carrots!

Är man hästälskare så
är man automatiskt
morotsälskare!


Jag har hittat en serie med produkter som heter
Yes to carrots!De är grymma och jag vill verkligen rekommendera dem!
Tittar man på innehållsförteckningen så hittar man bara saker man känner igen:
- Vatten
- Olja från morotsfrön
- Morotsjuice
- Lera från döda havet
- Rosmarin
- Pumpa
- Sesamfrön
- Avocado
- Sötpotatis
- Granatäpple
- Honung
m.m.


Och allt är organiskt/ekologiskt och gör huden mumma-mjuk!
Det finns shampoo, balsam, handkräm, bodylotion och ännu mer grejs.

Ja, jag ville bara tipsa!
Jag vet inte ens om det finns i Sverige, men jag gillar denna serie skarpt och handkrämen har verkligen räddat mina händer från det hårda Irländska klimatet =)

Another spinn...

... On the rollercoaster that is my life.

My God,
Här vänds och vrids allting så snabbt att jag knappt hinner med i vändningarna!
Igår var jag ledsen eftersom allt pekade åt att jag skulle förlora en av mina pojkar, pojken med stort P, jag planerade att konfrontera chefen idag på morgonen och var beredd att gå ganska långt för att få min vilja igenom.

Vad tror ni händer idag när jag beger mig iväg på mitt uppdrag?
Jo, först möter jag kvinnan som skulle provrida Rupert och hon säger att det inte kommer bli av eftersom hon bestämt sig för att behålla sin gamla häst. Efter det stöter jag på Chefen som säger att jag fått en ny häst.
EN NY!

Självklart är jag glad,
men jag blir ärligt talat sjösjuk av denna känslo-karusell...


Nyförvärvet är i alla fall en 2,5åring som jag ska börja 'leka' med. Han är helt vild och kan hela registret när det kommer till bus och bråkigheter, men han är till synes ganska lugn ändå. Det är en valack, med en Connemara-pappa och mamma vet jag inte riktigt vad hon är, stor häst i alla fall.

Låt mig presentera;
D U N L I C K Y
den lilla gula hästen med det konstiga namnet

Uppgiven.

Fy fan.

En viss person ska komma och provrida Rupert.
Min Rupert.

Om hon vill ha honom sker det omgående.

Jag orkar inte ens skriva mer...

Halvtid

Nu är det lunch!
Jag har hunnit med två pojkar nu på förmiddagen, inte illa.
Kilamonjaro verkade väldigt trött i huvudet idag, galoppen var ok men i skritten och traven kändes det som om han gick baklänges. Jag pratade med Chefen om honom, eftersom att jag tycker att han inte behöver gå varje dag, men Chefen ser hellre att han går lite intensivt nu och sedan får en lite längre hel-vila.
Så vi får la se.

Rupert fick komma ut och galoppa lite!
Sånt gillar han, haha.
Jag hade goguen på för att han inte skulle gå med näsan i vädret hela tiden, men hade inga krav på honom mer än att han skulle gå i högergalopp. Han tyckte att jag var skitjobbig, men tillslut gick han riktigt bra! Hans galopp är helt sinnessjuk alltså!
Tänk Okidoki (rip) men lite mer harmonisk, lite mer floooow liksom.
Precis så är han att galoppera med - and I love it!

What a day!!!

Wow,
jag vet inte ens vart jag ska börja!


Jag tar det väl helt enkelt i kronologisk ordning för enkelhetens skull.

Det såg ut att bli en riktigt lugn dag, utan lektioner eller stress. Planen var från början att rida alla mina pojkar och verkligen ta mig tid att borsta och klappa om dem. Trodde jag ja!
Första hästen ut var Billy!
Jag vet som sagt inte varför eller hur, men han har blivit ridbar! Helt enkelt ridbar! Jag får fortfarande rida för kung och fosterland, men jag får faktiskt resultat! Idag red jag först mycket övergångar skritt-trav-halt och korta intervaller, ibland inte mer än två steg. Han svarade super på detta och hade värsta trampet efter bara några minuter. Sedan övergick jag till tempoväxlingar i galopp. Vi båda hade ett par nära-döden-upplevelser, men tillslut kunde jag släppa tyglarna helt och ändå ha en häst i supersamlad kortgalopp! Så himla fin var han!

När jag var klar med honom kom Chefen o sa att vi skulle premiär-rida Kilamonjaro ute idag. Alltså ute på en uteritt på fälten. Ok tänker jag. Jag var lite nervös, och trodde att det hela ungefär skulle gå ut på att chefen ledde runt mig och Kilamonjaro lite runt gården.
Nooo!
Vi fick hänga med på en terrängträning!
Jag.var.fullständigt.livrädd.
Allt gick finemang tills de andra började galoppera, jäklar vilka galna hopp han gjorde. Det enda jag hörde och kunde tänka på var att chefen skrek "Lean back, hole hell, lean back!!". Sedan var det över. Jag hade hjärtat i halsgropen och klamrade mig fast i all man jag fick tag i, men efter ett par av dessa krumsprång var han färdig. Vad tror ni chefen sa då? Jo, "Nu galopperar vi!" och så galopperade vi! Utan problem, men bara ett par bocksprång här och där. Superduktig var han! Vi gick upp och ner för branta backar, och genom vattnet vid det stora vattenhindret, det var riktigt hög vattennivå idag så det räckte en bra bit över knäna på dem, men med lite övertalning följde Killa sina kompisar.
Duktig bäbis!


Efter detta äventyret var det lunch, och vi hann inte mer än att stoppa i oss maten innan Chefen kikade in igen och sa att han skulle ha hoppträning om fem minuter och att han gärna såg att jag och Rupert var med. Ja, det var bara att kasta sig ut i regnet och fånga in ponnyhästen och göra sig i ordning.
Vi hoppade en kombination på 1m idag!
Det är det högsta vi hoppat hittills, och för Rupert det högsta någonsin! Även om det inte är speciellt högt, så känns det ändå som en milstolpe eftersom 1m är var 4-åringarna går hemma i Sverige. Vi hoppade även lite studs för första gången och han tyckte att det var jätteroligt, bockade och brallade efteråt! Alla bara skrattade åt honom hela tiden eftersom att han är så himla söt! Han ser så stolt ut när han klaratt ett hinder, och han taggar så inför nästa! Chefen menade att han ser ut som om han aldrig gjort någopt annat, Born to jump that one, säger de! Han hoppar faktiskt riktigt väl med bra spänst och alltid med mycket rygg. Hans frambensteknik går ut på att trycka upp frambenen så mycket han kan framför sig, och sedan stoppar han ner huvudet emellan dom efetrsom att han har ganska kort hals, haha. Detta ger honom ett sjuhelvetes skjut med ryggen och sedan tar han tillfället i akt och brallar lite. Sötnöten!

Jag är så himla glad och stolt över mina pojkar!
Jag blir alldles rödrosig om kinderna när jag skriver!

Dagens bilder är på min favorit skol'ponny' Jack.
Han står inne på halm-diet eftersom han är helt vansinnigt tjock.
Jag menar, en normal D-ponny HAR INTE 135cm på sin sadelgjord!

Is it a bird!?

IS IT  A PLANE!?


NO!
IT'S MY NEW SQUIRREL-HAT!!!Innan ni frågar:
Ja, ni vill ha en!
Ja, den är hur bekväm som helst!
Ja, den är varm och go!
Ja, de här på gården tror inte att jag är riktigt klok.

Today's recipe for success!

  • Ett stort leende
  • En ren, knoppad, glad häst
  • En extra tanke på händernas position
  • Flera hjärnceller som jobbar med att komma ihåg programmet
Rör om väl i omgångar.

Resultat?
SUCCÉ!!!

Idag har pojkarna gått så bra!
Det var en annan dommare idag, en mycket strängare än sist så det var en hel del sura miner bland tävlingsdeltagarna. Jag sken dock som en sol! Jag tar inte dessa dressyrtävlingar på så jättestort allvar. Det är superbra träning för både mig och mina pojkar, men det är ju faktiskt inget som jag satsar på eller som jag blir besviken om det går dåligt i. Det känns faktiskt riktigt skönt!

KILAMONJARO
Introprogram - 65.2% - 2 placerad!

Det låter bättre än vad det var, vi var bara tre som red denna klassen, haha! Men tänk att min lilla plutt var bättre än en annan vuxen häst! Procenten var exakt samma som sist, men alla tyckte att jag skulle se det som en stort förbättring eftersom dommaren var så mycket petigare. Jag är glad i vilket fall! Jag var inte helt nöjd med honom först, han ville inte riktigt gå fram och tittade mycket på massa olika saker och frös till ibland. Men jag menar, han är ju faktiskt bara en liten bäbis på sin andra tävling någonsin. Så jag är såklart fantastiskt nöjd med hans insats!
Dommaren gillade honom skarpt, framförallt hans gigantiska sjumila-skritt som vi fick en 8:a på. Hon tyckte även att jag hade en väldigt bra position och sits, och att jag hjälpte min lilla jättehäst på ett mycket bra sätt.

RUPERT
PreNoviceprogram - 64% - 5 placerad!

Wiie, Ruperts första dressyrplacering!
Han var som vanligt ursöt i sina knoppar och alla ville komma fram och klappa på honom, haha!
Han var helvild på framridningen, så jag hade inte jättestora förväntningar på honom... Han bockade liksom i galoppen! På framridningen alltså, det har han aldrig gjort förut! Väl inne på banan var han fortfarande lite på tårna, men gjorde allt som han skulle. Det genades lite i hörnen och så, men vi satte högergaloppen, och det är allt jag bryr mig om just nu! Även i detta protokoll fick jag mycket beröm för min sina sits och dommaren gillade Rupert attityd och vårt samspel! Trodde inte att det skulle räcka till placeringen, men vi hamnade före en hel del mer rutinerade ekipade! Maja och Rupert på frammarsh!

Både gångerna fick jag 8 på min sits, helt otroligt!
Jag har alltid haft 'problem' med att min sits är så hoppinspirerad. Jag är liksom alltid beredd på att hoppa, haha! Men så har jag och Chefen kommit på att om jag koncentrerar mig på att hålla min handställning korrekt, så slappnar jag även av i mina axlar och tittar framåt. Helskumt, men det fungerar verkligen! Så idag var chefen riktigt nöjd med min insats, och det är ju alltid kul!

Hahahaha!

Hittade den här hos Astrid.
Så jäkla bra!

Innan hade jag aldrig ens tänkt tanken på att göra något sådant, men efter min tid här skulle ja inte kunna tänka mig att göra något annat!

Glamour och Förberedelser!

Haha,
snarare den icke-så-galmourösa-baksidan av mitt fantastiska jobb:


Det är inte bara mysiga hästar och tävling varje helg ska ni veta!
Det är mest slit och släp. Bilden föreställer det absolut tråkigaste jag gjort hittills: Med spett och skyffel tömt en översvämmad spånbox med ca 80cm höga vallar upp med väggarna. Det var riktigt tungt och tog massa tid! Det ni ser utanför är en traktor-skopa som jag tömde allting i. Ungefär sju sådana skopor gick det åt..!

Annars har dagen varit ganska vanlig. Lördagar är ju alltid lika kaotiska, men vi överlevde denna gången också =)
Red Rupert på fälten idag eftersom vi idag hade en solig dag för en gång skull. Han var ledgen-wait for it-dary!!! Jäklar va fin han är att rida ibland alltså! Hade goguen på, eftersom jag ibland behöver lite hjälp att guida honom när han inte vet vart han ska göra av huvudet, sötnöten. Högergaloppen spökar dock fortfarande, och den lilla muppen är ju så jäkla balanserad att jag kan rida honom på en 10m-volt i förvänd om jag vill! Men vi fick till det tre gånger på raken tillslut och då gav jag mig. Det lustiga är att hans högergalopp är betydligt mer kraftfull och elastisk än den vänstra, han jobbar liksom mer i den. Kanske äör det därför han hellre väljer den vänstra. Han är kanske smartare än han ser ut, haha!

En trött och färdigknoppad kille.
Laddar inför morgondagens dressyr!
! ! ! B I G  N E W S ! ! ! !
Det kommer en tornardo till Irland!
En "rest-tornardo" från Hamburgar-land!

Det kommer blåsa och regna vansinnigt mycket, och de har utfärdat massa förbud på västkusten. Bland annat får man inte ha bilar parkerade på vägarna, massa översvämningsvarningar och de har jobbat hela dagen på att flyga in sand-säckar från England och överallt bygger de sandmurar för att förhindra vattenmassorna.

Men inte ställer man in en Dressyrtävling för en liten naturkatastrof?
Inte på Irland inte, haha!

Vi får la ser hur det ser ut i morgon =P

Glad o Trött!

Har precis kommit in nu - nästen mitt i natten!
Men så är det att tävla iblad =)


R U P E R T
Han var fantastisk idag!
Massa människor jag aldrig sett förut kom fram till mig efteråt och sa att han var superfin och att vi var så duktiga! Det kändes såklart jättebra! Sam sa, citat: "It was very, very good" - hallelujamoment!
Det var ett hinder på banan, nr 2 o 8, som jag var lite nervös inför.
Det var en sådan oxer:

Bakbommen var inte mer än 80cm, men hållarna för krysset låg på 120cm, och jag har erfarenhet av yngre oerfarna hästar som haft problem med bedömning av liknande kryss-hinder, och därför tagit i för kung och fostarland för att ta sig över då de uppfattat hela hindret som 120cm. Det är kanske inte så högt, men på en liten ponnyhäst som Rupert kändes det ändå inte jättesäkert...
Han hoppade stort på det, men inte crazy-stort, haha!
Vår enda miss var på hinder nr 1.
Vi touchade det och bommen föll. Alla andra hinder var han decimetrar ifrån och studsade runt som ingenting! Jag är så himla stölt över ponnyhästen, han var så himla kool och duktig! Alla verkade väldigt imponerade av vår insats, och det känns såklart också bra =)

B I L L Y
Jag vet inte riktigt vad som hänt med honom.

Igår var jag som sgat orolig över att han var så stel, men i slutet av ridpasset var han en dröm att rida. Idag var det som att sitta upp igen och bara fortsätta. Jag hade dessutom glömt mina sporrar, men det märktes inte av alls! han fullkomligt svävade fram och till och med killen som provred honom för några veckor sedan, som jag har fått intrycket av är ganska stolt av sig, sa till mig att han så riktigt fin ut idag!
Vi kändes som ett riktigt team inne på banan!
Jag kan knappt fatta det, och absolut inte varför, men vi hade samma fel som jag och Rupert, vi rev nr 1. Därefter var han som en katt! Han hoppade hur jag än la honom, stort och smidigt och med ett jäkla tempo! När jag kommer kunna rida honom så från börjar komemr vi vara livsfarliga i omhoppningarna, haha!

Dags för Showjumping!

Idag är det Fredag.
Hemma i Sverige betyder det att alla sitter beredda för Fredagsmys med sina chipspåsar, men här på Grönaskönaönbetyder det Showjumping-league hela natten!


Jacob är taggad han också! Simbad ser mest trött ut, haha!
Fotograf: Sis


Jag är faktiskt riktigt taggad för att rida Rupert i den snäppet tuffare klassen idag. Det är omhoppning och jag tror att vi kommer få starta den, förutsatt att vi får en felfri grund, även om han är liten pytt! Jag tar faktiskt 80cm på lite mer allvar när jag sitter på en ung ponnyhäst i ett litet ridhus med 15 språng framför mig, hur knäppt det än låter, haha!

Jag hoppas att han bara flyger fram, så som han brukar, men man vet ju aldrig med dessa småttingar.
På tal om småttingar så var Kilamonjaro en dröm i går!
Han gjorde hela dressyrprogrammet felfritt, plus satte varenda galoppfattning efteråt med rätt galopp varje gång i en näst intill samlad fattning! Vilken liten stjärna han är - och han lär sig så himla fort att det inte är riktigt klokt!

Billy trodde jag var halt igår.
Han hade stelnat till så himla mycket efter att inte blivit riden på ett par dagar att han kändes riktigt krasslig. Men efter ett tag gick det ur honom och han jobbade på över förväntan!
Förhoppningsvis går han också bra idag, förutsatt att jag minns banan denna gång, haha!The island of myths...

Efter denna mini-trip kan jag verkligen förstå varför man kallar Irland för myternas ö. Dessa landskap och vyer är som gjorda för sagor och vilda fantasier...Fotograf: Lisa Härdne a.k.a Sis

B-day!

Vad är det för dag idag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag,
för det är Majas födelsedag
HURRA!
HURRA!
HURRA!


Haha, det har börjat som en riktigt bra födelsedag!
Jättekul med mammi och sis här, saknar bara vati, nisse och broh lite...
Fått jättefina presenter och en jättegod frukost med lussebullar ♥

Idag blir det nog sämre med updates eftersom vi ska åka på en ireland-trip, jag, sis och mammi. Vi ska ut till västkusten och titta på de stora kända klipporna, äte te och scones och kanske bo på ett BnB över natten. Jag ser verkligen fram emot det!

Förhoppningsvis har jag massor av bilder att visa när jag kopmmer tillbaka i morgon!!!

SURPRISE!

Min mammi och sis är här!!!

Vi har ridit ihop idag och ska äta på någon mysig pub ikväll!

Kvalitetsumgänge!

Födelsedag i morgon!

Händer massa saker helt plötsligt haha!

Bättre update kommer!UPDATE!

Bilder från ridturen:
Sis var jätteglad efter ridturen - KUL!
Hon fick galoppa lite extra med Billy eftersom att galoppa ute i naturen i princip är det enda han tycker är roligt. Och Lisa också tydligen, haha!
Mamma var så himla duktig!
Jacob var duktig han med, en snäll mamma-häst. De galoppade de också!

Rupert var på lite specialarhumör igår, men förutom ett par äta-gräs-nöd-bromar skötte han sig fint!

På kvällen åt vi mysig Pub-middag på The Wolftrap (såklart!)
Katha var med, och vi pratade och skrattade hela kvällen!
Så himla mysigt med i alla fall lite familjen här!
RSS 2.0