Men vi älskar ju video-bloggar! Eller?

1. Från dagens promenad. Svullnaden beror antagligen på att hon busat och sparkat till sig själv i farten då det verkar som om det är skenbenet som är 'upprört'. Vi var ute och powerwalkade i 30 min och i natt får hon stå med Back on Track på, bara för säkerhets skull - hon ömmar inte över huvud taget.



2. NELLYS BOLL!
Nelly har en boll som hon får leka med varje dag! Det är ett försök att stimulera henne lite mer än vad jag har tid med. Jag gör ju något med Nelly varje dag, men framförallt nu på vintern vill hon göra meeeer, annars blir hon odräglig. Så varje eftermiddag/kväll när jag lämnar stallet får hon sin boll. Har vi ridit får hon sin efter-ridning-mat (1 liter müsli) I bollen, har vi inte ridit får hon kanske en näve müsli, små godisbitar och morotsslantar. Har provat bollen på flera olika hästar, och alla har älskat den! Min förra häst lyckades ha sönder samtliga leksaker vi provade, förutom denna boll - hon till och med satte sig på den och den höll ;)
Förutom bollen får Nelly sitt eftermiddags-hö i ett hönät. Hon gillar att stå och dra o får jobba lite för maten, så det har blivit en jättebra lösning och hon är mycket gladare när hon kan hålla sig sysselsatt även när det inte är några människor i stallet.


ENJOY!


Kommentarer
Malin

Haha så jäkla söta är ni, båda två :D

2012-01-30 @ 22:57:53
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com
Challe

Vill bara berätta att jag har läst hela din blogg från början till slut. Det har varit jättekul att följa din tid på Irland och hur den går med Nelly. Fastnade verkligen när jag började läsa :) Är imponerad över framgångarna du haft med hästarna du jobbat med! Ser fram emot att följa dina och Nellys framsteg. Lycka till!

2012-01-31 @ 08:37:47
Erika

Vilken bra boll!

Du som är bra på foder, får gärna svara på en fråga om du har lust :). Förstår o du inte orkar men så här är mitt dilemma:

Jag behöver höja fosforhalten i fodret. Enklast vore att ge Kraft mineral vit, då får jag en bra balans. Men för att krångla till det, nu har jag ett mineral+vitamintillskott som jag helst vill fortsätta ge... Ger hösilage i stort sett fritt, och lite "godismat" (ca 4dl betfor, 2dl havre/dag+ morötter). Hon är fin i hull och pigg som få!

Har du något tips för att höja fosfor? Kan man göra så, eller ska jag köpa mineralerna som passar bra och sedan köpa till vitaminer... Japp det sitter jag och funderar på efter att nya höanalysen dök upp igår:).

Ha en bra dag!

2012-01-31 @ 10:01:50
Maja

Tack så hemskt mycket Challe, vad glad jag blir! <3

2012-01-31 @ 20:24:15
URL: http://majagoesirish.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0