papillomvirus?

Nu har jag kommit hem en sväng från stallet. Nellisan har fått nya fina skor runt om (första gången på 5 månader hon har bakskor!) och hon skötte sig väl hyffsat ändå. Nelly tycker att det är det tråkigaste i hela vida världen att bli skodd, så hon är rätt jobbig för hovslagaren då hon hela tiden hittar på grejer att underhålla sig med. Ibland försöker hon se hur länge hon kan stå på 2 ben (diagonala eller liksidiga benpar), ibland ruffsar hon om hovslagaren i håret när han minst anar det, ibland väter hon ut sömmen, ibland låtsat hon dramatiskt att hon tappar balansen fast hon egetnligen inte gör det, ibland vägrar hon lyfta tassarna och ibland går hon helt enkelt iväg.
Tisllut blev jag arg på henne idag, tittade strängt på henne och sa "Nelly, NU RÄCKER DET!", hon såg så himla snopen ut, men sen så stod hon ganska still. En stund...

I alla fall, medan jag stod och försökte underhålla henne lite och kliade henne i ansiktet, så hittade jag något! Hon har fått vita prickar i örat!
Inte ner ei örat, utan bara på själva "parabolen" ;)
Båda öronen har det, och det är ganska många vita prickar...
Stallägarinnan trodde det var svamp, men efter att ha googlat och kollat på Bukefalos så har papillomvirus och 'lite skit' också kommit som alternativ. De flesta trådar menade att det är ganska vanligt hos unghästar, och att det går bort av sig själv. Man ska i alla fall inte röra vid det eller försöka tvätta det. Hummm... Jag ska i alla fall hålla det under sträng uppsikt i dagarna framöver!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0