Tankar kring Nellys träning!


Försöker få Nelly att posa ;)
Och jisses va långt hår jag börjar få!!

Idag vart det som sagt longering igen, med enorm skillnad från igår!!!
Hon lär sig så snabbt, snuttan!
Idag höll hon sig på voltspåret (nästan) hela tiden och gick i en bra låg form i alla gångarter! Vi provade på lite galopp när hon gick så bra, och hon har så fantastiskt balanserad galopp för att vara en liten skrutt :)
Hon är i otroligt bra kondition också, antar att det är alla jakter som de varit tvugna att hålla henne 'fit for'. Idag longerade vi ändå i strålande sol i alla gångarter i 35min, o hon var inte ens lite svettig där sadelgjorde var...

Skummade lite idag gjorde hon också!

Att jag vill träna henne såhär från marken i början istället för uppsuttet är för mig en självklarhet. Det är mycket lättare att ställa krav när man sitter på hästen, och jag vill endast uppmuntra henne till att söka sig framåt nedåt. Jag vill att hon ska hitta 'den vägen' själv och att det ska vara så kravlöst och naturligt som möjligt. Speciellt med ett sto säger min erfarenhet att det här är det bästa sättet att få en häst att arbeta i en hälsosam, gynnande form. Inga krav, ingen belastning, bara uppmuntran och mycket beröm när de gör rätt.
I morgon eller i övermorgon lite beroende på tid och väder så kommer jag sitta upp på henne, men då kommer jag bara rida ut en sväng med långa tyglar utan att kräva något av henne. Träningen av hennes form vill jag vara 'färdig med' från marken innan jag ställer några som helst krav på den uppsuttet. Allt för att inte pressa henne, bara uppmuntra.

Nästa steg, om någon vecka eller så, kommer bli att behålla goguen på när jag sitter upp. Bara som ett extra stöd och vägvisare vid ridning i form. Förhoppningsvis fungerar då det bra och jag kan sakta men säkert ta bort goguen och rida som vanligt.

När jag börjar rida henne kommer jag söröka hålla mig ute på grusvägarna och fälten så mycket som möjligt eftersom det är naruten hon är van vid och där jag trivs bäst, men självklart kommer vi vara lite på utebanan och i ridhuset också. För erfarenhet och vänjning!
Förhoppningsvis dröjder det inte allt för länge innan jag kan prova att hoppa några små skutt! Jag vill som tidigare nämnt löshoppa henne, men alltså även hoppa lite så banhoppningshinder. I slutet av april har vi vår sista Huntertrial här, och kaaaanske att jag hoppar den lägsta klassen på henne för skojs skull (förutsatt att vi blivit så pass samspelta att hon inte hoppar mig ur sadeln hela tiden, hehe).


Kommentarer
Mamma

Vad fin hon är, ju fler bilder jag ser desto mer "ser" jag hennes personlighet. Vad mysigt ni har tillsammans. <3

2011-04-03 @ 22:55:20
Emma

Älskar din blogg, och grattis till nya pållen!! Superfin!

Tänkte höra med dig om du har koll på något bra hästjobb i antigen Irland eller England?

Skulle bli superglad för svar :)

KRAM Emma

2011-04-04 @ 14:10:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0