De senaste tjugofyra timmarna


Moi på The Wolftrap

Igår åkte jag o Katha in till the Wolftrap (en urtrevlig Pub) och åt en jättegod middag + några pints mest 'bara för att'. Bör nämnas att vi båda hade lagt ner oss lite väl mycket på upp-piffandet av oss själva inför kvällen med tanke på att vi var hemma igen redan vid elva, men - hellre för fin än åt andra hållet =)

Idag var Billy finare än någonsin att rida, Sam tyckte att det såg riktigt bra ut! Han behöver dock klippas snart, en massa andra hästar också för den delen, så det är vad som står på schemat inför nästa vecka. Sam har varnat mig för att det finns spekulanter på Billy, men jag får rida och njuta av min utbildade häst så länge det varar. Kilamonjaro var på G idag! Det var ganska mycket folk på gården, och två andra hästar i ridhuset när vi red, så det blev ingen galopp. Men i skritt och trav var han jättefin idag - som vanligt. Jag känner mig riktigt bortskämd med den hästen ibland, ynka tre år och så trofast och lugn! Det känns nästan larvigt vad snäll han är ibland, men som Ashley sa här om dagen "You haven't given him a reason not to trust you, so....". Det är ju faktiskt sant, men jag blev ändå väldigt glad när hon sa det =)
Rupert var också riktigt fin idag!
Galopperade för första gången med goguen på och jäklar vilket tryck han fick i galoppen! Det finns allt lite spänst i ponnyhästen ändå.

Inte en speciellt smickrande bild, men såhär ser vi ut som ekipage! Bortse ifrån att jag ser enorm ut i dunvästen, haha! Vi mätte honom idag till 158cm, undrar just hur mycket man kan hoppas att en fyraåring växer...

Nu till något riktigt, riktigt, riktigt, riktigt roligt:
TÄVLINGAR!
Det kommer bli en hel del framöver - tjohoo!
På söndag är det Hunter trails här, det är alltså en tävling i bara terräng. Man hoppar en terrängbana på an av tre höjder och den snabbaste vinner. Hur Irländskt kan något bli, haha?
Jag tror höjderna är ungefär 70 - 80 - 100, och eftersom jag och Katha ska åka iväg med ett par hästar och hjälpa Sam på ett evenemang i en annan stad så hinner vi bara starta den lägsta klassen. Jag ska rida Rupert, så det känns ändå ok att börja där, ponnyhästens första tävling och allt!
Nästa helg tror jag att det är en omgång till med Huntertrails, då kan vi förhoppningsvis prova på lite högre hinder med Billy eller så.
Den 22 oktober börjar en Showjumping League här på anläggningen, där man varje fredag under sju veckors tid samlar poäng genom att tävla banhoppning på olika nivåer. Tror klasserna är mellan 60 → 120cm. Där kan jag också starta med Rupert och Billy, kanske någon mer till och med?
Den 31 oktober kommer min stora utmaning: Dressyren. Sam hoppas att jag kan vara med på Kilamonjaro! Jag sa att han var galen, men han menade att det fanns en bäbis-klass där man bara skrittar och travar. Så vi får väl se, haha!

I'TS GONNA BE (wait for it) AWESOME!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0