Bella Bus!

Nu när köpet gått igenom tänkte jag att det var dags för en lite närmare presentation av nyförvärvet, så den kommer här!


En av få bilder jag har än så länge...!

Bella är egentligen lite äldre än de andra kandidaterna jag kollat på (letade efter en ponny mellan 5-8 år) med sina 9 år fyllda, men jag tror verkligen att hon är värd att tänja på gränserna för!
Hon är maxad, klarat alla kontrollmätningar och mättes för säkerhetens skull även vid veterinärbesiktningen. Hon är 148 på pricken (med skor då), så det är verkligen perfekt!
Som ni ser på bilderna är hon svart.
Helt svart med bred vit bläs = söt poni!

Som jag redan berättat för några nyfikna så är Bella en välmeriterad ponny, med felfria resultat upp till 110 banhoppning och placeringen i fälttävlansklasser där terrängen är högre än någon ponnyklass i Sverige (1* på Irland = 110 i terrängen och 100 i hoppmomentet). Det som kan förbättras och som behöver stärkas i hennes fälttävlansstarter är dressyren där hon inte fått så höga poäng, men det ska det bli ändring på under Majas bootcamp! =)

En intressant grej med Bella är att hon har storhäst-stam rakt igenom!
Mamman är Irish Sport Horse, med främst Amerikanska fullblod på sin sida, och pappan är en skäck med fin-fina hingstar som Cavalier Royale, Cor de la bryére (världens kanske mest inflytelserika varmblodshingst) och King of diamonds (världens kanske mest inflytelserika irish draught hingst) några generationer bak!
En hel del "Grade A" hingstar ligger bakom denna dam alltså!
Fräckt!

Det som är lite tråkigt med att hon är vuxen är ju då att jag inte kommer kunna starta någon fälttävlan med henne, och så som systemet fungerar i Sverige kommer hon i så fall få börja om på 80cm och kvala uppåt igen - något som känns himla onödigt för en häst som gått 1* och som man omöjligt kan hinna med på en sommar tyvärr. Terrängträna kommer vi dock garanterat göra och så får vi satsa på dressyren och finslipning av banhoppningen =)

Det är  så himla spännande, och jag tror det kommer bli riktigt lärorikt för både mig och Bella!

Nelly update!

Nej, allt är faktiskt inte frid och fröjd för denna nyblivna ponnyägare.
Just nu ser de flesta av våra dagar ut såhär:


08.00
står klockan på varje dag
08-12.00 = frukost, mys, plugg, ta hand om hönorna osv.
ca 12-14.00 = Stallet. 30min promenad med Nelly, mocka + jobbdelen
ca 14-18.00 = Hemma igen. Mer plugg och hästplanering (alltså allt som rör Bella just nu, försäkringar, Nellys hälta, ringa och rådfråga bekanta och veterinärer, planera hästarnas sommar osv), promenad med eller utan mamma osv.
ca 18-19.30 = Stallet. 30 minuter promenad, massera/rykta, ge Nelly medicin, göra foderhinkar.
ca 22.00 går jag och lägger mig läser en timme, och sen sova!

Nästa vecka kommer antagligen bli ungefär likadan fram tills Bella kommer. Sen efter nästa vecka är skolan ÖVER och jag kan lägga allt fokus på hästarna!

Jag har en gnagande oro som inte kommer gå över förrän Nelly har en diagnos.
På Hallands djursjukhus där vi varit kan de inte ställa någon, och båda mina alternativa veterinärer som skulle kunna mer om området tar inte emot några nya kunder. Frustrerande!
Just nu hänger allting på återbesöket nästa fredag. Beroende på vad jag får för besked där måste jag börja fatta beslut. Jag vill INTE behöva lägga henne, det är en sista utväg. Jag hoppas så innerligt att hon blivit bättre, även om den gnagade känslan i magen fruktar det värsta...
Det är två veckor sen jag red henne nu! Saknar det som fan!


Älskade älskade häst ♥

Säg hej till Bella!


Är hon inte söt så säg?

Bella är en fälttävlansponny som jag alltså importerar från Irland.
Det ska bli jättekul och jättespännande att få hem henne, och förhoppningsvis kommer hon redan nästa vecka! Nelly kommer få en liten storasyster ;)
Med Bella är planen att jag ska utbilda henna att hon kommer 'ikapp' dressyrmässigt det hon redan behärskar hoppmässigt. Hon har en hel del hopp- och fälttävlanserfarenheter, men behöver markarbete vilket jag ser som en fantastisk utmaning!
Jag har nog aldrig ridit en så rutinerad och välmeriterad ponny förut, och jag ser fram emot min kanske roligaste sommar någonsin (så länge Nellisan bara vill bli frisk och kry!).

WOHOOO!
Jag kan inte fatta att JAG KÖPT EN PONNY!!!!

Då håller vi tummar och tår!

Veterinärbesiktning på Irland i morgon eftermiddag!

Those were the days...

Kommer mina trogna läsare ihåg när vårt problem vid promenader såg ut såhär?

Det var tider det! ♥
Idag har Nelly gått i något mellanting mellan passage och ökad trav i ungefär 500m med mig skrikandes i släptåg. DAMN vad arg jag var! Det här är liksom way passed 'ingen respekt', det här är något helt unikt! Hon SER mig inte ens. Helt blockerad och bara energi-overload-crazy!
Jag hade kunnat se det positiva i det här om det inte var för att jag fått för mig mig att ajaj-svullnaden blivit större och mer öm. Hon går ju på medicin, det ska vara borta! Är det inte bättre i morgon ringer jag nog Vet och ber om butta istället, jag inbillar mig att det är mer krut i det.

Skolan ser ljusare ut dock!
Min uppsats ska opponeras på fredag, och jag ska opponera någon annans uppsats utan att bli för elak, mohaha!

Tåls att se igen!

Jag har sett den förut, och allt jag kan tänka är:
"Ja, så hade jag också gjort!"

Det är nog bara i fälttävlan man ens tänker tanken att försöka ta sig upp igen, haha!

Synd att kvaliten är skit, men ändå!

The wild wild häst

(hoppas ni fattar att jag försökte vara lite rolig med ett ordspel på the wild wild west?)

NELLY ÄR GALEN!
På riktigt, hon var som en heliumballong att vara ute o gå med = mer i luften än på marken. Hon kastar sig, springer, går i passage, knuffas trampar på mig och trumpetar hela tiden! jag blir helt tokig på henne! Hon är helt klart inte nöjd med omständigheterna, men det är bara att gilla läget...
Det som suger lite extra är att hon inte orkar hålla fokus nog för att vi ska kunna leka eller göra trickträning eller nått för att stimulera hennes huvud... Kanske släpper det om några dagar.

Söt är hon fortfarande i alla fall:Peppar mig själv med fin-fin powermusik av Mr Mraz:

Veterinärbesöket


Nelly fick åka lyx-åk idag.
Fuxen skulle också till Farbrordoktorn idag, så vi fick följa med i hans limousine. Han blev jätteglad och Nelly blev lite skärrad av att han förde sådant väsen till en början (hon har ju bara åkt själv i en überbred enhästars det senaste året), men snart stod de snällt och bara pep lite ibland.

Sen var vi på stationen i 4 timmar.
Seriöst!?
Japp, 4 timmar!

Efter fullständig hältutredning som visade att hon är 100% fräsh på de tre ben som inte är vänster bak (skönt det iaf, inte en endaste liten känning någonstans!), men på vb var hon 2 grader halt vid böjprov av kotleden. Det syntes även på både mjukt och hårt underlag. Nelly har ONT på en 1cm-stor svullnad på insidan kotleden, hon har varit öm där hela den gångna veckan och det var denna ömhet jag framförallt ville undersöka idag.
Så vi röntgade - visade ingenting.
Och vi ultraljudade - och alla bah "Waz iz daz?"


Rosarakatben

Hon har en grej.
En grej som är typ rund och 2mm (ffs!) i diameter. Den sitter bakom de tre större blodkärlen som leder ned mot kotan och alldeles intill kotsenskidan. DEN ÄR 2 MM! Min elefant-häst är halt på grund av en liten skitgrej på 2mm! Det är omöjligt att säga exakt vad det är, och man vill INTE gå in i leden på det stället och försöka pricka den här grejen på 2mm med en kanyl för att kunna punktera den och analysera innehållet om man inte absolut måste. Och INGEN kommer göra det på stående häst.

Alltså, OM inte Nelly blir bättre efter 2 veckors strikt vila och 1 vecka på Metacam så kommer de vilja söva henne för att gå in och pilla på grejen, tar reda på vad den är och sedan kunna behandla den. Jag vill INTE söva min elefant om jag inte verkligen MÅSTE. Jag avskyr narkoser mer än något annat, och på en så stor och kallblodig häst som min känns det som mission impossible...

Alltså, Nelly ska ha strikt vila framöver - hurray, livet suger!
Så, istället för veckans första sovmorgon i morgon får jag pallra mig upp innen utsläppsitid (som e vid 7) för att bygga en sjukhage till min sjukhäst. Hurray igen.


Emotional

Ligger i soffan och stirrar upp i taket.

Lämnade in uppsatsen idag och var på riktigt gott humör när jag körde hem från stan. Några kilometer hemifrån var jag ungefär en handsbredd från en frontalkrock med en taxi som gjorde en omkörning där hans sikt inte var i närheten av vad en omkörning i den hastigheten kräver. Och där kom jag.
Fy fan. Med staket på sidan fanns det ingen chans för mig att veja utan jag bara ställde mig på bromsen, höll in tutan och blundade. Väntade på världens smäll.
Istället lyckades den jäveln forcera bilen han körde om till en tvärnit lik min, och slank igenom luckan med centimetrar på sin sida. Han stannade inte ens. Och jag grinade och skakade så mycket att jag knappt tog mig hem.

Jag vet verkligen inte vad det är jag gjort för fel, vilket karma-balans jag upprört, men allt går verkligen åt helvete. Sjuk, hjärnskakning, inbrott, inställt badminton, halt häst och nu varit alldeles för nära en olycka som lika gärna hade kunnat döda mig.
Damn! Jag vill verkligen inte slänga ut sådant här på bloggen. Bloggen har jag för att det är kul och för att dokumentera min (och Nellys) utveckling och för att jag har så fina läsare. Men vad gör man i sånna här lägen? Jag vet inte vad det är meningen att jag ska skriva, eller inte skriva, göra eller inte göra.

Det känns som om jag antingen behöver låsa in mig eller åka långt bort.


Nelly ska till veterinären i morgon. Och jag svär, om ödet eller karma eller vem det nu är som sticker nålar i min voodoodocka låter min olycka gå ut över henne, då jävlar smäller det.

Ja tack, jag tar gärna lite salt i såren!

Uppsatsen går ändå ok...
Den är i princip klar, och jag ska bara fixa liiite på diskussionen, fixa layouten och skicka in den i morgon. Sen kommer jag säkert få lite grejer att ändra av min handledare, men jag kan ju alltid vägra, hehe ;)

Kämpigt är det dock, rent allmänt.
Jag blir som sagt jättedepp av att inte få rida, och lägger man då uppsatsarbetet + det faktum att jag inte kan umgås eller ha roligt pga att all tid läggs på uppsatsarbetet, så blir det motigt alltså!
Nu har jag dessutom insett att vi antagligen behöver åka till veterinären. Helvetes jävlar! Jag HATAR att åka till veterinären, jag har mina anledningar. Speciellt som nu när jag inte tror att det är något allvarligt... ÅÅÅÅH! Varför kan hon inte bara vara frisk och pigg och ridbar!

I det stora hela antar jag att det iaf är bättre att åka in och får reda på hur länge hon kommer behövs stå och så att hon kan får något antiinflammatoriskt (vilket jag är säker på att hon behöver).

Shit shit shit shit shit shit shit shit. SHIT!


Skämmer bort henne allt jag kan så att hon inte ska märka hur jävligt allting är, och vi skrittade ut barbacka i repgrimma igår på vår promenad.

Är det en fågel? Är det ett plan?

Nej, det är min motivation som flög iväg!
=(


Nellys ben var mer svullet igår, och ömheten kommer från ett kvadratcentimeterstort ställe bak på kotleden. Hon verkar inte ha ont, men hon lyfter helt klart på benet när man trycker där... Idag var svullnaden nästan helt borta, men hon var minst lika öm och fortfarande halt. Hon är dessutom väldigt loj och är inte ens sugen på godis. Det är antagligen bara allt gräs och värmen, hon fiser som en raket ibland när vi är ute och går och är riktigt varm att ta på ibland (ingen feber dock).
Jag tar hand om henne efter bästa förmåga. Lindar på natten och promenerar på dagen.

I vanliga fall är det timmarna i stallet som fyller mig med energi, som får mig att orka med allt annat. Så fort något rubbar det blir jag som en vissen ballong. Har ingen lust till någotning, vill bara rida...
Min magkänsla säger i alla fall att det går åt rätt håll med hältan, så fort Nelly är fräsh igen kommer jag sprudla av energi!

Bara för att min häst är den sötaste i hela världen!

Vi har mycket kvar att lära...

...men vi har redan lärt oss en hel del.

Det är lite lustigt det där med att man vill ha det man inte kan få, gräset är alltid grönare på andra sidan och man vet inte vad man har förrän det är borta.
Nu har det ju inte hänt något ödesdigert så, men Nelly är halt och kommer antagligen va halt i några dagar till, och då börjar tankarna dra igång direkt. Liksom de gör så fort ridningen inte känns bra eller vi stött på ett farthinder av något annat slag. Nu, bara för att jag inte får, så vill jag inget hellre än att få sitta upp och galoppera över fälten! ;)

Jag och Nelly har massor kvar att utforska,
massor kvar att lära oss och befästa.
Men kollar man tillbaka på det året som gått, det år vi haft varandra, så har det ju faktiskt hänt jättemycket! Lika inspirerande jag tycker det är att blicka mot vår framtid kan jag tycka att det är att tänka på allt vi lyckats med hittills.
Nelly kunde till exempel inte galoppfattning när hon kom till mig. När man satt upp betydde ett tryck med skänklarna skritt, och två tryck trav, haha! Så att fatta galopp har hon lärt sig. Att gå i form och bära sig genom övergångar har hon lärt sig. Sidvärtsrörelser och så har vi ju börjat med förvänd galopp nu.
I vår gick hon faktiskt från 90cm till en klockren 110 (förutom den massiva ryttarmissen) på mindre än två månader, på fyra tävlingar. Ja, vi har faktiskt hunnt med en del, även om vi tagit det mesta i frustrerande lugnt tempo ;)

Jag har inte fått panik över hältan än, även om det var värre idag.
Jag ska se hur benet ser ut efter en dag i hagen, och vidta åtgärder utifrån det.
Humm..

Big Pony & London

Det här är ett jättehästigt inlägg, helt säkert!
;)


En av anledningarna till att jag inte köpt alla hästiga saker jag behöver (typ stövlar), är att jag gick lite lös bland parfymerna i London, haha!
Jag är absolut ingen parfym-freak (ja, det finns sådana!), utan jag har haft min favorit, den röda Burberry Brit, i säkert 8-9 år (med vissa få undantag där emellan). Men, att jag doftar gott är faktiskt en av de komplimanger jag får höra allra mest, haha!

Så ja, när vi ändå är inne på tips (syftar på Nellys fina tips här nedan), så tänker jag dela med mig av vad jag köpte i England. Jag kunde verkligen inte bestämma mig för EN av Ralph Laurens Big Pony dofter, så jag köpte ett sådant litet-pack med allihopa:


Alla fyra doftar helt sjukt gott, och alla är väldigt olika även om de är på samma nivå, så att säga.
De passar liksom till olika dagar, och det gillar jag!
Om ni inte varit inne i någon butik och sniffat på dem, GÖR DET - supersomriga dofter!Jag köpte en till, som inte känns riktigt lika spännande men som jag bara var tvungen att ha eftersom det är en Limited Edition och just en London-doft:

Denna fanns i dofterna New York, Rio, Paris och London, och jag både gillade London bäst, plus att det passade bra!


För att avsluta lite hästigt i alla fall kan jag ju berätta att terrängträningen blev förflyttad till i morgon Lördag istället pga regn. Så jag och Nellisan red ut med Stall-maffian igår och idag får hon nog skritta låååångt. Jag är superhoppsugen, och får nog ta att börja kolla efter lite tävlingar igen =P

Nelly tipsar!

Här ska Nelly nu dela med sig av sina allra bästa knep för att få ut det bästa och mesta möjliga av sitt hästliv. I enlighet med årstiden kommer det såklart handla om gräs och sommarlov.

 1. Puppy-eyes är ditt bästa vapen!
  Övertyga din matte/huss om att du dööööör om du inte får gå i en gigantisk gräshage hela sommaren, på med puppy-eyesen och matte/husse är i ditt våld, mohahaha!
 2. Kom aldrig i hagen!
  Det kommer snabbt lära din matte/husse att alltid ha med sig något gott när de ska hämta dig i hagen! De kommer fortsätta även om du inte börjar möta dem/komma till grinden, eftersom de är tacksamma så länge du inte springer iväg (som om man skulle ödsla energi på det!? Mohahaha!).
 3. Behärska dig!
  Även om du och matte/husse gör något superkul under ridpasset, låt dig inte ryckas med utan låtsas som om du bara tycker att det är helt ok kul... Detta fungerar allra bäst för oss unghästar, för då kommer matte/husse tro att vi har växtvärk eller nått och vi får vila, mohahahaha!
 4. Spara på energin!!!
  Kanske det viktigaste av allt!
  När du är ute i din stora fina gräshage som du fått genom att använda dina puppy-eyes, glöm för guds skull inte att spara på energin du får i dig! Visst, liiiite kan man kanske busa med kompisarna i hagen, men helst ska man äta, sen sova middag, sen äte, sen sova lite till och så vidare. Bäst fungerar det om du ligger ner o sover, då lagras ALL gräs-energi, och hur mycket din matte/husse än försöker motionera dig så är den goa sommar-gräs-magen oundviklig!!


  Så, om ni ponnihästar där ute bara följer mina goda råd, så kommer ni snart också vara såhär runda och goa om magen:Bilder från gårdagens promenad!


JAG GER UPP NU x) // Matte

The BIG surprise!

Det är alltså dags för morot 2
Den är stor, säkert 400kg stor..!

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
V

JAG SKA KÖPA EN PONNIHÄST!


Ok, inte en sån - men man kan ju önska! ;)

Men jag ska importera en D-ponny från Irland!

Jag har haft dessa tankar ganska länge och känner att det nu är läge att förverkliga dem!
Det är mycket som 'ligger rätt i tiden' nu så att säga.
Om ett år, efter min kandidatexamen, ska jag ut och jobba med hästar igen. Denna gång kommer det bli England, och min vision är att stanna kvar där (Nelly följer såklart med). Även den långsiktiga planen är att kunna jobba med hästar, och då anser jag att det är en bättre investering i min framtid att ha en projektponny än att ett mer traditionellt sommarjobb.

Nelly ska ju dessutom vila en del i sommar, och fuxen jag är hästskötare åt är det lite osäkert med för tillfället, så en till häst är bra för mig som ryttare också. Jag har ju tidigare erfarenheter av att köpa hästar, och väldigt mycket erfarenhet av att utbilda dem, men jag har aldrig sålt någon. Nu när jag bestämt mig för att behålla Nelly så är också det mest logiska en projektponny.
Det huvudsakliga målet är alltså erfarenheter för mig. Jag ska köpa + importera ännu en häst, äga en ponny (det har jag aldrig gjort förut), utbilda denna ponny under sommaren och sedan sälja den. Anledningen till varför jag väljer just en Irländsk ponny är dels för att jag personligen föredrar Irländare, men framförallt på grund av överskottet av hästar på Irland. Jag tror att jag kan ge en Irländsk ponny chansen till en bättre framtid här i Sverige än vad den kanske hade fått om den stannat på Irland.
Det är alltså inte meningen att jag ska tjäna massa pengar på den här ponnyn, utan det är erfarenheterna och den goda gärningen jag är ute efter.

Jag är verkligen jättepepp, och det ska bli så himla roligt!
Exakt vilken ponny är inte bestämt än. Jag har ett litet sto på g som jag verkligen gillar, men jag ska ta mig en titt på ett par fler kandidater i nästa vecka, och då kommer jag antagligen bestämma mig!SPÄNNANDE VA!?


GOD I LOVE YOU GUYS ♥

♥ ♥ ♥ NI ÄR BARA BÄÄÄÄÄÄST ♥ ♥ ♥

Nu har jag alla enkäter,
och det roliga kan böööööööörjaaaa!
=D

Vi börjar väl med första moroten?


Jättekul att så många tog sig tid att vara med, jag önskar jag kunde ge er alla ett par boots! Men, nu har jag ju bara ett par, så självklart fick den klassiska hatten med lappar avgöra - och vinnaren är:
KAROLINE

Grattis!
Skicka din adress till mig, maja.janson@hotmail.com,
så kommer bootsen snart på posten!


Här kommer också filmsnuttarna från hoppningen i måndags.
Hindret är 115 sista språnget, men det ser ut som knappt 90 tycker jag. Nelly är en mästare på att kliva, haha! Jag höll avståndet till 5½ emellan, som det ska vara men som är lite trångt för Nelly. Min tanke var att hon skulle behöva hoppa upp lite mer då, men istället tog det bara bort kraft och hon kliv-hoppar istället.
Aja, vi får träna på det där!

I em kommer morot 2!!

Help!

Nu ska enkäten fungera igen! ♥
Det jag ber er göra är alltså att → KLICKA PÅ DENNA LÄNK ← och svara på frågorna i den enkät ni kommer till. Allt förklaras när ni kommer dit, men skulle det vara något ni funderar över så är det bara att skicka ett mail till maja.janson@hotmail.com. I Inbjudan ovan skriver jag ju att ni kan skicka ett mail om ni vill vara med i utlottningen av bootsen, man kan också skriva att man vill vara med genom att kommentera detta inlägg, om man hellre vill göra det.

OBS!
Påstående 20 vid fråga 6 lyder i nuläget bara "Jag tycker om att uppleva", det SKA vara "Jag tycker om att uppleva spänning"!
OBS 2!
Även påståendet om föräldrar på fråga 7 spökar lite, där får man svara 2 gånger på den frågan bara. Fyll ni i efter bästa förmåga så blir det allt bra!


Jag blir verkligen jätteglad om ni gör det,
det ska bli riktigt intressant att fastställa och analysera resultatet.
Om ni vill skulle jag kunna berätta om resultatet när allt är klart här på bloggen, för er som undrar varför vi ryttare rider egentligen, vad som motiverar oss!
Kanske tänker alla andra som du, kanske tänker ingen som du - intressant! ;)


Lycka till!
Och tveka inte på att fråga mig om ni undrar något!

Dressyrdebuten

Det gick rätt bra ändå..!

Nelly upplevde nog något av ett antiklimax när hon lastades ut och hon inte såg några hinder någonstans, haha! Det kändes lite som om hon hela tiden trodde att vi värmde upp (för att sedan gå in på den icke-existerande hoppbanan). En 40-bana visade sig dessutom vara sjukt mycket mindre än jag tänkt X)
Nelly fick inte riktigt plats och blev lite truttig i gångarterna pga det, jag själv satt ju i hoppsadeln vilket brukar funka helt ok men idag blev det lite svårt i traven när den inte var så mjuk som i vanliga fall.
66,5% skrapade vi ihop i alla fall och var 3:a när vi gick ut.
Sen efter ett par ekipage blev vi nerputtade till en 5:e plats, och då bestämde jag mig för att åka hem eftersom vi antagligen inte skulle få behålla vår placering..!
De har tyvärr inte live-resultat från tävlingen, så jag får förhoppningvis reda på ikväll vart vi hamnade någonstans. I mitten skulle jag tro.

Helt klart godkänd debut i alla fall!
Nelly fick ha knoppar för första gången, och hon hatade det.
Så fort jag skulle klappa henne på halsen försökte hon styra min hand så jag skulle kunna klia henne i manen, haha! Snuttan! Tog ur knopparna så fort vi var färdiga, men hon var gullig i några timmar iaf:


Jag fick också försöka knö ner mitt långa tjocka hår i ett nät,
kände mig superdressyrig då, hehe!

Do the canter


Såhär sportig ska Nelly se ut framöver när vi är ute och cantrar.
Jag kom på när vi var i England att i princip alla räser-galopp-hästar går ju utan nosgrimma, så då ska min räser-häst göra det med, haha! Nej men på riktigt, Nelly har enligt mig på gränsen till för smal struphals, så för flåsets skulle funkar det antagligen bäst för henne att gå utan. Galoppbett har vi också, hehe - stora Dringar, och som ni ser har vi även en oh-dear-jesus-strap om halsen som jag håller i för glatta livet när hon bockar ;)
Ps! Herre gud, hon ser ut som en riktig COB på den här bilden! Ds!

Nytt schabrak råkade jag köpa idag också, hehe... Av alla de saker jag inte behöver är det den sak jag behöver minst, och med tanke på hur mycke grejer jag verkligen behöver nu så var det lite tokigt, men så blev det, och det är snyggt! Köpte ett par helskodda vita vattenavstötande eurostar brallor också, på rea, så då känns det mer ok att jag köpte schabraket =P


Cantringen idag gick i alla fall bra!
Nelly blir ju lite uttråkad efter kanske 8-10 minuters galopp på ett och samma fält (även om det bara är två varv eller nått), men då fann jag ett hål i staketet in till en hage där det finns lite småstockar, så då fick hon poppa över dem och sen kunde vi fortsätta ut på fältet igen..!
Vid ett annat fält efter en skrittpaus hittade vi en lite större stock som hon fick hoppa en gång också, bara på kul:
Mysrunda efter galopparbetet ♥

I morgon blir det ett lugnare pass, antagligen en kortis på banan + längre ute(sk)ritt,
på söndag blir det ju DRESSYRDEBUT, och vi känner oss riktigt förberedda, gött!
På torsdag nästa vecka ska vi på vår första terrängträning på riktigt, ballt!
Det är Johan Lundin som får äran att skälla på oss, haha =P


Doing the plugga

Jag är sur idag.
Mitt uppsats arbete går lite i uppförsbacke och min handledare gillar inte min enkät.
Bläh!

Jag kan ju förresten passa på att förbereda er på att jag kommer be om er hjälp i min lilla forskning ;) och att alla som deltar är med i en utlottning av ett fiiiiint guldigt pris!
Mer om det kommer när min enkät fått grönt ljus!Nu måste jag skärpa mig och lägga manken till här!
Peppar med bästa billåten just nu, SÅ inte min musiksmak, men jag gillar den!

Är era hästar också finsmakare?

Jag har gjort en 100% ointressant observation som jag självklart måste dela med mig av på bloggen! ;)Eftersom jag alltid gått på mycket promenader med mina hästar så har jag inte kunnat undgå att studera dem medan de äter, och vad de äter.
Min förra häst föredrog att beta följande sorter:
1. Allra helst klöver
2. Om det inte fanns klöver så gällde mörkgrönt gräs med tunna långa strån
3.. Om det inte fanns valde hon breda ljusare grässtrån
4. Om det inte fanns valde hon maskrosBLAD
5. och på sista plats kommer maskrosBLOMMOR
Detta var vad hon alltså valde att äta, i den ordningen.

Nelly, å andra sidan, gör såhär:
1. MaskrosBLOMMOR först och främst
2. MaskrosBLAD på andra plats
3. Mörkgröna tunna grässtrån
4. Breda ljusare grässtrån
5. Dissar klöver

Intressant och samtidigt så fullständigt ointressant, haha!

Tänk att båda mina hästar gillar det mörka tunna gräset bäst, jag som alltid trott att det breda ljusa är mycket saftigare..?

I'm Back!

I natt kom jag hem igen, och i morse var jag i stallet och skrittade ut en sväng med min fina fina häst som kom galopperande till grinden när hon såg mig! Skruttan har tydligen haft SÅ tråkigt, och ropat efter sina kompisar när de fått rida iväg på uteritt medan hon fått vänta i hagen..! Inge bra!
Men, nu har hon fått sin veckas vila och vi kan börja träna igen!
På söndag är det ju dressyrtävling!

England har varit fantastistk, som alltid, även utan Badminton!
Såklart har vi redan bokat in nästa åt istället.
Jag och mamma har istället cruisat runt sydöstra England; mest i Sussex och Kent. Vi åkte ner till New Forest och tittade på några av de 4000 (!!!) vildponnisarna de har där, som börjat få föl och det var urmysigt! Vi var också vid Stonehenge, lite konstigt att min familj som ändå varit i England så många gånger aldrig åkte dit, men nu är det gjort iaf och det var häftigt!
Vi spenderade även en dag i Cambridge, och jag är mer sugen än någonsin på att plugga min sista termin där. Dock befarar jag att terminsavgifterna kommer hamna på upp emot 60 000, och då får man räkna till boende för mig och Nelly... Plötsligt står man med helt sjuka summor - så vi får se hur det bli nästa vår ;)
En fantastisk stad i alla fall!
I Oxford var vi också.
Sista dagen spenderade vi i Kent och körde runt i det vackra landskapet, där skulle man bo!
På tal om att bo så har vi bott på helt fabulous ställen under resan! Tre B&B's och ett hotell. B&B'sen hette The Dun Horse (trångt, lantigt och mysigt), The Hare and Hounds (Supertrevligt, stora lokaler men ändå hög mysfaktor) och The Black Horse (helt amazing rustikt och ändå lyxig touch!). Hotellet minns jag inte namnet på, men där bodde vi i alla fall högst upp i ett Rapunzel-torn med utsikt över hela Cambridge, där badade jag bubbelbad innan frukosten ♥

BILDBOMB:ENGLAND

Idag åker vi alltså till England i alla fall.
Det blir lite mer av en roundtrip, och det blir nog rätt mysigt ändå =)
Vi åker till Newforest och tittar på de vilsa ponnisarna, till Stonhedge och upp till Cambridge och traskar runt i den fantastiska universitetsstaden. Det är det vi har planerat, sen kommer vi göra massa annat på vägen och runt omkring..!

Nu ska jag till stallet och fixa innan avfärd,
det känns nästan lite larvigt att jag tycker att det är lite jobbigt att åka ifrån Nelly - men nu får hon verkligen vila, både från arbete och sin klängiga matte ;)

Det kommer nog bli en hel del shopping, och jag har en lång lista på hästgrejer som jag behöver köpa (antingen om jag hittar där eller när jag kommer hem). Det viktigaste är ett par helskodda vita ridbyxor eftersom jag och Nelly ska tävla dressyr den 13:e, kan inte sitta i hennes stora trav utan helskott, haha!
Jag kommer INTE ha med mig datorn.
Jag kan inte minnas senast jag inte satt vi datorn på fem hela dagar, haha. Så det blir nog nyttigt..! Jag kommer ha med min systemkameran och ta hutlöst mycket kort iaf =)

Men bloggen får alltså vila tills jag kommer hem..!

Laddade upp filmen,
som ni kan få se även om det knappt går att se något pga dålig kvalite...

Kanske fånigt att säga...

...men jag har aldrig vart stolt ♥


Näst sista 110

Dagens resultat:
100 - 8 fel, lite nonchalant häst som ändå hoppade väl
110 - 4 fel, fullständing outstanding häst men en ryttare som klamrar sig fast för glatta liver och sätter henne i skiten totalt i kombinationen. Förutom det var det halleluja-kör i öronen hela banan!

100 bestod av 9 hinder, 10 språng. På två linjer gick de flesta på 9 språng, en del på 10 - jag o Nellisan fick det lite trångt på 8, haha! Jag måste börja rida lite mer mellan hindren och inte bara gasa ;)
110 bestod av 10 hinder 11 språng, lång bana med mycket att titta på. Nelly hade rivit ganska kraftigt två gånger på framhoppningen jag jag vart lite sur på henne, kände att hon knappt försökte. Det var riktigt varmt och många hästar var skummiga av svett, fler i publiken satt i bikini ;)
Tänkte bara gå in och hoppa 1 + 2 då de bara var 100 höga, men så när vi väl kom igång hoppade hon helt sjukt bra! Jag tappade tyglarna FYRA gånger eftersom jag inte var beredd på hennes språng, men hon verkade inte ta skada och fokuserade verklingen utan att bli störd av vad piloten höll på med. Fiiiina häst!

Intressant är att vi hade tredje snabbaste tiden av 28 i 100, och sjunde snabbaste tiden av 40 i 110, och på förra tävlingen var vi 10 sekunder snabbare än enda nollan i 100... Det kanske bor en liten speed-häst i Nellisan ändå ;)

Det kom förresten fram två personer, en efter var klass, och sa att min häst hade jättetrevlig/snajsig (blandning mellan snygg och najs?) bakbensteknik - kul!

Jag är rätt säker på att jag träffade Linnéa också, men jag var alldeles för inne i min egen värld för att komma på det i tid, haha! Tur att vi säkerligen kommer ses mer ;)

Nu är det en veckas välförtjänt vila som gäller..!
RSS 2.0