Jag och min B(i)FF

Nelly är fin som snus ♥
Hon har börjat bli så himla gossig, och det får mig att fullständigt smälta..!
Vi är väldigt noga med borstningen nu när hon fäller så mycket, och går igenom hela henne med 5-6 olika borstar varje gång. Varje gång jag byter sida och går förbi hennes huvud smyger hon in mulen under armen på mig eller mellan kragen och huden i nacken och bara gossar som en riktigt gossare från gosstad!
Jag älskar verkligen min fina poa!

En miljard snoddar i manen på tävlingen för att få den att ligga på en sida!

Dagens ridpass var av vår nya specialar-typ:
20-25 minuter kvalitetsridning på banan med trav och galopparbete i främst lösgörande syfte. Mycket sidvärtsrörelser i traven, mycket fokus på 100% fina galoppfattningar, korrekt ställning/böjning efter voltspåren och hela tiden väl framme för skänkeln.
Denna tidsrymd och dessa krav känns verkligen perfekt för oss. Tillräckligt för att jag ska komma till ridning och sätta Nelly i ordentligt arbete, och inte för mycket så att vi riskerar att bli frustrerade eller osams, haha!
Efter tiden på banan rider vi ut och börjar trava direkt i friskt tempo med Nelly i låg form med nosen framåt i ca 5 minuter för att sedan skritta hem (10-15 min).
=
Perfekt ridpass för oss!



Nellisan fick nya skor i måndags också!
Hovslagaren ville faktiskt göra lite ändringar, vilket alltid leder till världens diskussioner, haha! Han ville ge henne 4:or istället för 3:or, och låta skorna bli lite längre bak, och skydda trakterna ännu bättre, men eftersom Nelly har ett övertramp på flera decimeter även i traven så vill jag inte riskera att hon trampar av sig skorna, så istället kom vi överrens om att sko henne lite tätare istället. Bak fick hon dock 4:or, och dessutom sidokappor! Nelly skruvar egentligen inte, men ibland om underlaget är djupt kan det bli lite så i skritten, kändes som om vi lika gärna kunde prova med sidokappor då eftersom sömmarna på isidan ibland går av...
Känns brao i alla fall!


Min B(i)FF på tävlingen, sötnööööt!






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0