SADELN ÄR HÄR!

Först var jag liiite besviken med hur den passade. Eller rättare sagt inte passade. Sen kom jag ihåg att sadeln är sprillans ny, att den ska ha en ypperlig förmåga att anpassa och forma sig efter hästen den ligger på samt att jag insåg hur ovanligt mjuk den faktiskt är!

Sätet, vulstren och bossorna (delen framme vid manken) är otroligt mjuka alltså! Bossorna är som en stressboll, och kommer antagligen forma sig sjukt bra och undvika tryck runt det känsliga mankområdet! Fabulous!
Det som skiljer denna sadeln mest från min Prestige, förutom mjukheten, är att vulstrena går mer framåt, vilket borde tillåta mig att rida med lite kortare läder när jag vill göra det. En tanke slog mig dock när jag tittade på sätet... Det såg rätt litet ut... Jag har en känsla av att 17½ kanske passat mig bättre (jag tycker att jag på något konstigt sätt fått längre ben på senaste tiden :S), men vi får se hur det känns!
Det enda jag eventuellt kommer vilja ändra på är att få upp sadeln lite bak, och därför ska min snälla sis skicka ner en superpadd från Prestige till mig som vi tror kan funka! Den är just till för att bygga upp lite i bakkant, och är gjord av ett material som av värme från hästen formas för att passa perfekt och för ultimat tryckfördelning!
Såhär ser den ut:


Såhär såg det ut när jag svingade mig upp för att prova, i morgon ska jag provrida i den!


Kommentarer
Sandra Jacobsson

Sv: På den här hästen var den fast. Men jag har sett en hel del i Sverige med tyglar faktiskt :) Pether Markne använder sig mycket av det på sina träningar bla. :)

2011-09-03 @ 07:20:20
URL: http://sjacobsson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0