Gårdagens ridpass

Igår red jag Nelly på banan, det kändes väldigt länge sen!

Hon är helt crazy pigg just nu, med tanke på 11-dagars-vilan, equiterapeut-vilan och vaccinations-vilan så är kanske inte det så konstigt...
De där med att skritta tycker Nelly är väldigt överskattat, medan jag tycker att det är väldigt underskattat, så vi började med en liten dispyt om det, haha! Tillslut gick Nellisan med på att skritt på korta tyglar samtidigt som man tränade sidförande hjälper var helt ok - och då skrittade hon på jättebra!
Hon blir ju lite 'sladdrig' ibland, alltså när hon vet vad hon ska göra (om vi t ex flyttat undan för innerskänkeln från trekvartslinjerna ut till spåret) så skyndar hon ibland iväg med framdelen och glömmer bakbenen. Nu börjar hon dock bli så med på hjälperna att jag kan fånga upp henne i dom lägena och be henne: 'gör om gör rätt' =)

Så fortsatte vi passet med att varva övergångar trav/skritt, skritt/trav (hon gör dom så himla bra nu, 100% bärighet och framåtbjudning!!!) med att flytta några (10 eller så) travsteg sidvärts på diagonalerna eller från/till spåret.
I galoppen var jag helt lyrisk!!!
Efter equiterapeutens magi känns högergaloppen äntligen lika stadig o fin som vänster! Wow, vilket tryck det blir och vilket scoop hon har, fina fina Nelly!
Nu när högergaloppen var helt problemfri, inte ett endaste byte eller obalans, så kunde vi koncentrera oss på ett problem vi har med vänstergaloppen, nämligen detta:

Jag brukar dela in volter i 4 delar, och för oss i vänstergaloppen är det den sista fjärdedelen, från öppna delen tillbaka till väggen/spåret så skjuter hon ut ytterbogen och försvinner iväg så pass att när jag väl korrigerar det så blir det till en hörnpassering istället. Det är faktiskt lite frustrerande, eftersom det så tydligt sitter i huvudet på mig och i mina hjälper!
Men, det blir bättre och bättre - det handlar om att jag måste bli kvickare i parreringen och vända flera gånger iställer för att bli fast i innerhanden.
Det är vår (min!) främsta läxa just nu!

Annars är övergångarna till trav och galoppfattningarna 1000 gånger bättre nu! Hon degar inte ihop utan har bra påskjut hela tiden, så det känns jättebra!


Over and out!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0