Ett till litet inlägg om sponsor-hysterin

Jag hade tydligen missuppfattat rätt, om man säger så.
- Sara informerade mig om att det var de sponsrade måtten som det var rekommendationer för, inte de icke-sponsrade som jag skrev.
- Reglerna har fortfarande egentligen alltid funnit bara det att de förtydligas och lyfts fram nu.

Jag håller med om idén och som sagt straffar det inte mig personligen speciellt märkbart, men för andras skull hoppas jag att de släpper efter på storleken något.

Jag tycker att det är självklart att Förbundet inte gör det här bara för att irritera folk ;) Som Malin kommenterade under mitt förra inlägg så är det antagligen en satsning för att skapa utrymme för reklam och sponsring som faktiskt gynnar ekipagen och skydda framförallt yngre ryttare från att bli obetalda reklampelare (vilket inte är speciellt bra till skilland från vad många verkar tro idag).

För att få häst- och ridsporten så rättvis som möjlig hade man antagligen behövt dela upp och ge hobbyryttaren och den satsande tävlingsryttaren ett varsitt tävlingsreglemente. Men nu är det inte så - om det är för att det är omöjligt eller varför vet jag inte. I nuläget är det i alla fall så att reglerna ibland är bra för hobbyryttaren och ibland bra för tävlingsryttaren, och i bland bra för båda. Man får helt enkelt lära sig att dela, and look at the bigger picture.

Är inte ute efter att provocera någon med det här (eller det andra) inlägget, så jag hoppas ingen tar åt sig!
Jag vet att det här är ett känsligt ämne, och att många inom hästvärlden älskar att hetsa upp sig över ganska oupphetsande saker, men jag är inte en av dom. Så jag chillar och gillalalalar läget.



Kommentarer
Erika

Håller med dig på ett vis och egentligen onödigt att lägga energi på detta. Men ganska kul att följa allas åsikter :).

Kanske vore bra om inte kidsen ska känna att de måste ha stora kingslandloggor på allt. Å andra sidan fungerar det ju så i övriga livet också. Drabbar väl också mest de yngre lättpåverkade. Att ha "rätt" märken.

Märkeskläder/väskor eller finare bilar. Vissa bryr sig, andra inte.

Ska ryttare skyddas av regler som säger hur vi ska klä oss eller ska vi få ta det schabrak vi tycker är snyggt? Vissa tycker att vi även ska ha skoluniform för att vara lika och ingen ska sticka ut.

Även om denna debat tinte handlar om märken utan om loggor, som ju finns på alla märken billiga som dyra.

Ytan som frigörs och som vi kan sälja reklam på, vem vill köpa den ytan? Ingen kommer vilja vara på min utrustning iallafall för att åka runt på regionala tävlingar hehe.

Sen de ändrade till att det inte gäller benskydd och sadlar så är jag ändå ok med reglerna:). Kanske "måste" köpa ett nytt schabrak bara.

2011-12-27 @ 23:45:14
Erika

Håller med dig till fullo! Bra skrivet! :D

2011-12-28 @ 18:17:21
URL: http://ettahnia.blogg.se/
Erika

Håller med dig till fullo! Bra skrivet! :D

2011-12-28 @ 18:18:04
URL: http://ettahnia.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0