Walk (and trot) the line

Idag blev det longering i skritt och trav med gummisnodd för båda hästarna!


Med Nykle fick jag precis det resultat av longering med gummisnodden jag var ute efter!
Jag ville att han skulle få arbeta fritt utan ryttare med en så mild inspänning som möjligt för att se om han ville söka sig framåt nedåt på det sätt jag önskar. Det var just vad som hände! Nykle är inte så skolan i longeringen, utan har blivit mest tömkörd. Även vid tökörning har han svårt att balansera sig i galoppen, därför avstod jag från det helt idag för att göra det lätt och roligt för honom. Några häftiga trav-ökningar fick vi dock till, det var överrraskande och kul!


Nelly var kanonduktig!
Om ni undrar vad hon har på sig så är det helt enkelt ett grimskaft runt magen och gummisnodd. Jag är ju lite orolig för hennes rygg nu när sadeln inte riktigt passar, och jag ville ge hennes rygg helledigt = ingen longergjord heller. Då var det här en jättebra lösning! Dessutom var det garanterat inget som hindrade hennes bogar på det här viset, och hon rörde sig så himla lösgjort och fint! Babygirl!
Efter jobbet fick Nelly en riktigt ordentlig shampoonering då hennes päls känts ganska fet senaste dagarna. Tror hon tyckte att det var ganska skönt =)


Efter jobb blir det äpplen för båda ponnyhästarna!

Mina häst-äpplen kommer från ett musteri här i närheten. Det är faktiskt rätt gulligt. De har en vagn vid en grusväg där de har 1kg-påsar med äpplen eller plommon, så får man köpa påsarna för 10kr som man lägger i en låda i vagnen. Härligt att bo på landet ibland!


Kommentarer
Malin

Vilken toppenidé med grimskaft och gummisnodd! Det ska jag prova imorn tror jag. Äger nämligen ingen longergjord, så jag longerar alltid (de få gånger jag gör det) utan inspänningar alls... Inte särskilt effektivt kanske. Tack för tipset! ;)

2011-08-17 @ 23:56:01
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com/
Matilda

SV: Ja det blir ny för mig med :P

Ja men visst är det så, jag får hålla tummarna för dig =)

2011-08-18 @ 12:08:26
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Matilda

SV: Jaha, så hon är ganska stor, i alla fall den stoleken som jag vill ha i framtiden. För jag är ganska stor, så jag behöver en stor en så jag inte ser ut som en elefant på min häst :P

2011-08-18 @ 12:14:42
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0