Peter-träning

Filmerna bråkar lite med mig, så ni får två bilder så länge:



Jag är dödens trött, så sammanfattar det hela lite:
Träningen gick helt ok!
Övningarna var både lite för svåra och väldigt lätta för Nelly. Mycket nya intryck för henne i och med att vi red i grupp på det här viset och skulle göra allt i flöde efter varandra. Hon skötte sig jättebra förutom då att det blev lite problematiskt med hennes stora galopp eftersom vi kom ikapp alla hela tiden ;)
Det här med mycket pauser som Peter tyckte att Nelly skulle få (eftersom hon 'låtsas' bli trött sådär som hon gör, fulingen!) funkar dock inte så bra på henne. Hon hinner liksom ladda ur lite och blir lite loj..! Men, tills nästa gång får jag helt enkelt bli bättre på att själv aktivera henne mellan varven.
Hoppningen i sig skötte hon bra, klonkade någon gång med rev aldrig ;)
Några språng var riktigt bra, men de flesta var medelmåttiga idag. Hon hoppar helt enkelt mycket bättre i tävlingssammanhang, och det är ju i och för sig roligare än när det är tvärt om!

Förhoppningsvis blir känslan också mycket bättre med tiden,
det här med att träna hoppning i grupp för instruktör är ju sprillans nytt så att säga.

Peter tyckte att vi skulle öva mycket på små hinder, och att behålla bjudningen även efter hindrena. Problemet med det är bara att vi inte har något problem med bjudningen efter på små hinder, och att Nelly först bli riktigt motiverad när hindren är större, haha! Aja, vi får se - mer träning och rutin är väl alltid ett vinnande koncept!



Kommentarer
Emma

Haha en skimmel är väl inte fel heller? ;) Du kan ju hoppa små hinder i följd kanske? Så hästen får veta att den måste fortsätta, typ två små kryss med fyra galoppsprång mellan, eller om man har ett jätte ridhus kan man ju ha fler, men lite distanser att rida och bli tvingad att fortsätta, hade jag börjat med iaf.

2012-03-08 @ 09:30:58
URL: http://xoffbeat.blogg.se/
emma

Ja absolut, min är lite likadan när vi hoppar hemma faktist, såfort han känner att jag är nöjd och vi antagligen är färdiga så saktar han av och tror att han är klar för dagen haha. På tävling är han dock ett yrväder som varken vet ut eller in, beter sig som han är 4 men han har hunnt bli hela 9 år...

2012-03-08 @ 09:54:27
URL: http://xoffbeat.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0