Kvalitet före kvantitet, alla gånger!

Så resonerar jag kring allt faktiskt.
Till och med godis.
Hellre en ruskigt fin lyx-choklad-pralin än en hel lösgodispåse.
Yes.

Men, nu är det ju ridning vi ska tala om, och så är fallet alltså även här.
Kvalitet framför kvantitet mina vänner!

För mig är det egentligen helt logiskt att man hellre rider 20 minuter jäkligt bra, än 60 minuter lite halvhjärtat. Inte minst när man som jag rider unghäst. Det håller ju inte riktigt när man ska konditionsträna, men då är det ju en annan typ av arbete.
Idag red jag och Nelly då 20 minuter på banan, och det gick riktigt bra!
Vi hade goguen på eftersom jag fortfarande ont i magen och det gör ont när jag rider 'ordentligt', så idag behövde jag lite hjälp. Som vanligt red vi bara lösgörande till en början, och i galoppen la vi in korta sekvenser av samling. Känslan var bara där. Nelly arbetade så fint, och jag kom till ridning direkt från början även om jag inte kunde göra så himla mycket (det kanske var bra?). Galopparbetet håller verkligen på att bli helt a m a z i n g! Hon känns så himla fin och ridbar, och vi kommer verkligen till äkta samling nu; massa power - men inte så stooort och fooort liksom, fabulous! Vi kommer bli så jäkla braaaaa när vår tid är inne! Känns gött!
Efter dessa 20 minuter av kvalitets-ridning kände jag att vi uppnått det vi ville uppnå med dagens träning, men Nelly was still going strong, så vi red ut på grusvägarna och travade i friskt tempo med nosen framåt/nedåt i ca 10 minuter. Sen skrittade vi hem igen, och var klara!

JÄTTEBRA RIDPASS!

Påväg hemåt igen. Mina dubbla tyglar; en till bettet, en till goguen.
Har ju förklarat hur jag rider med goguen ganska många gånger nu, men för er som inte vet så syns i alla fall lite på den här bilden. En gogue uppmuntrar hästen till att söka sig nedåt med huvud och nacke utan att dra i munnen (så som en graman gör), i stället skapar goguen ett lätt tryck på nacken som lättar direkt när hästen ger respons. Goguen är skapad för att sättas fast, men jag har fäst den i ett par tyglar så att jag kan ha full kontroll på tryck och eftergift.


Skaffade en sådan här i dag också!
Har velat ha en jättelänge, men är för snål för att lägga 400 på en  rykthink, haha! Denna hade frän färg, och 50% rabatt, så den kunde jag inte låta bli!!


Kommentarer
Malin & Keyson

Åh vad kul när de går framåt!!! :)



Skulle med vilja ha en sån där!

2012-03-17 @ 21:20:45
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Malin & Keyson

Sv: Har aldrig åkt av illa förut, men de här va väldigt otäckt! Hjälmen är sprucken och krossad.. Hua! Tycker så synd om både min syster & kompis som såg allt, låg tydligen avsvimmad en stund innan någon fick kontakt med mig!! Tror nästan de är värre att se någon råka ut för de, än att uppleva de själv!

2012-03-17 @ 22:08:41
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0