Pay n Jump på Halmstad Fältrittklubb

För det första så tog...allt....väldigt...lång....tid...
Vi var på plats strax före tolv och jag red nog inte förrän vid två!
Det var många som stannade på hinder och som hade svårt att komma runt banan (nästan bara pyttesmå ponnyryttare eller unghästar som var där), vilket såklart tog tid + att en tjej föll av sin häst på det hemskaste sätt jag någonsin sett! Jag trodde hon bröt nacken först, men hon var vid liv även om hon inte rörde sig... Usch va hemskt det såg ut. Tur att sjukhuset ligger så nära. Ambulansen kom fort!

När det väl var dags för mig o Nelly att börja så hade hon stått som ett ljus i transporten och ätit hö i ca 1½ timme, superduktig!!!
Hon var väldigt pigg på framridningen, och blev ganska stressad av alla hästar. Hon gillade INTE att mötas på spåret, framförallt inte i galopp. Men det är hon ju så ovan också... Speakern var väldigt sprakig, så den reagerade hon också ganska mycket på, men vi travade helt enkelt runt runt tills hon taggat ner lite. Jag tänkte först inte hoppa fram alls, framhoppningen var liten och mycket hästar. Men så red vi över lilla några gånger, hoppade oxern o räcket en gång var. Hon ska ju lära sig hur det går till på framhoppningar också ;)

Väl inne på banan var hon alldeles lagom pigg!
Reagerade lite på reklamen, det är därför hon inte riktigt vill fatta galopp i början som ni ser på filmen. Men som hon hoppade sen!
Hinder nummer tre var det som de flesta hade haft problem med, hästarna ser nämligen sig själva i fönstren på andra sidan hindret, men Nelly brydde sig inte så mycket. Det blev lite korsgalopp o så, men det flöt ändå på ganska bra tycker jag. Planket hade hon nog bara svårt att bedömma, så ordentligt han hon aldrig klonkat förut.

Vi fick alltså 4 fel, och vår första rosett-fria tävling någonsin, haha!
Men, vi måste vl lära oss att det är så ibland också!


Vi har fortfarande massor att jobba på såklart, men jag tycker att det är roligt att det kan kännas så bra på 'tävling' med tanke på att vi haft det lite stökigt i vår relaton senaste tiden! Jag tror vi kommer bli supervassa när vi väl är igång, mohahah! ;)


Fina Nellisan ♥


Kommentarer
Sabina Borenius- ronda.blogg.se- Hästblogg

Sv: Efter studenten kommer jag att jobba heltid i ett år för att kunna spara lite till mina studier. Har även planer på att köpa lägenhet i slutet av sommaren. Nästa år, till hösten studerar jag förhoppningsvis i England, antingen litterär vetenskap eller en fördjupning inom historian, målet är väl att hitta ett universitet med en antik kurs. Dom flesta ligger på tre år, efter det vet jag inte säkert men jag skulle vilja jobba på museum ett tag eller liknande, vi får helt enkelt se :)



Månaderna efter studenten kommer iaf bestå av jobb och lägenhetsjakt!

2012-02-19 @ 23:23:34
URL: http://ronda.blogg.se/
Lotta

SV:

Jag vet inte, vill på sitt vis göra nått radikalt med men vet inte om jag vågar. Känns så svårt när man har lockigt hår. Vet i alla fall att kort vill jag inte ha för det har jag redan haft och det är inte min grej.

2012-02-20 @ 08:45:24
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/
Fanny

Va fin hon är din Nelly!

2012-02-20 @ 09:50:52
erika

superfint Maja! :D

2012-02-20 @ 18:08:39
URL: http://www.majimka.blogspot.com
Malin & Keyson

Åh så fin hon är! :D Keyson ser ut sån där med typ, fast han är 5 år äldre.. ;)

2012-02-21 @ 09:29:12
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0