Hard work ahead!


Nu, eller ja, sen en tid tillbaka faktiskt, så är jag alltså officiellt Hästskötare åt de två dressyrhästarna jag nämnt någon gång här i bloggen. Egentligen behövs väl inte så jättemycket konfidentialitet då min blogg inte är så stor, men då jag antagligen kommer skriva en del om de två pojkarna framöver får de helt enkelt kallas fuxen och svarten!

Nu när båda är konvalecenter har jag bara mockat och vattnat dom varje dag, men så fort de få klartecken kommer jag även rida båda hästarna några gånger per vecka. De är två riktigt koola killar, olika som svart o vit! Fuxen är explosiv och energiskt till den milda grad att han ibland kan vara lite aggressiv. Han har gått svår dressyr och är gyllenfux med bläs och fyra höga strumpor! Svarten är lugnet själv, men lite busig ibland! Han är riktigt svart och har en vit fot samt lite vitt i ansiktet. Det ska bli så spännande att lära känna dom bättre!

Från och med idag och två veckor framöver kommer jag ha fullt ansvar för pojkarna: mockning, foder, ryktning, promenader (2x30min), fodringar osv. Idag har jag dessutom fått en snabblektion i hur B-kortslastbilen fungerar om det skulle hända pojkarna något o jag måste köra iväg med dom (men det hoppas vi att jag slipper!).
Detta betyder alltså att jag nu kommer få prova på hur det är att ha 3 hästar att sköta om varje dag! Antagligen kommer Nelly få något av en lugn period så att jag hinner med skolan ordentligt ;)
Ungefär 5 timmar om dagen i stallet har jag räknat på att det kommer ta - pust!


Fuxen!


Svarten!


Kommentarer
Lisa

sv:

Haha..! Det är faktiskt väldigt bra att ha ett fegsnöre när man inte vet om det kommer att gå uppåt, neråt eller framåt eller vilket ände på hästen som exploderar först...

2011-09-03 @ 21:26:30
URL: http://backinthesaddle.blogg.se/
Tove

Roligt att arbeta som hästskötare :D

Trivs du bra?

2011-09-04 @ 09:16:45
URL: http://granaryttarna.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0