Misty mornings med Maja Rövardotter

and misty evenings också för den delen...






Idag hade jag morgonfodring och utsläpp av hästarna.
Nelly, som helst bara vill ut på morgonen och därför bara får en liten tuss hö, var såklart färdig först och ville UT. Tanken slog mig att jag kanske skulle prova på att ta tillvara på det faktum att hon är morgonpigg och slängde mig därför upp barbacka i pyjamasbyxor för en liten uteritt. Skritt hade jag väl tänkt mig eftersom Nellisan är så kinkig och oberäknelig just nu - men det var inte hennes plan.

Det var inte riktigt lika tjock dimma när vi kom till fältet som bonden jobbat med hela veckan, fältet såg mer snötäckt ut med en miljard stora rundbalar som stack upp här och var. Nelly blev riktigt taggad av att komma ut på fältet så vi började trava. Nelly blev mer och mer uppspelt och tillslut travade hon så stort och spänt att jag knapt kunde sitta kvar, haha. DÅ upptäcker jag att vi är omringade av bambi och hans crew. Det var säkert 20 rådjur, det närmaste kanske 20m ifrån oss. Jag hann tacka gud för att det inte var älgar, sen började de röra på sig. Nelly blev inte alls rädd, men oj så lycklig! Sen var det bara att hålla i sig. JESUS va vi galopperade, haha! Det gick fort men i uppförsbacke ändå för Nelly liksom vispade graciöst med frambenen i varje galoppsprång (kanske pga att dimman/disen var så tjock och hög?) och rådjuren for omkring oss som pingisbollar med sina vita rumpor. Det var så kul att jag inte hade en tanke på att vara rädd eller få panik X)
Efter en bra bit, kanske en knapp kilometer, var alla rådjur borta - de hade antagligen skuttat in i skogen, och jag kunde börja försöka fånga upp Nelly. Det gick inte att korta språnglängden även om jag fick takten lite lugnare och lyckades få henne på tygeln - jäklar vilken powergalopp! Kändes som om jag hade kunnat styra på rundbalarna med en sådan galopp! Tjohooo!!!

Sen så skrittade vi hem igen och utt i hagen...
Mysig och helt crazy energiladdande morgon i stallet!


Kommentarer
Mamma

Så HÄRLIGT!! Jag lever mig in i varje galoppsprång även om jag aldrig suttit på henne...

2011-10-02 @ 15:38:06
Lina

Hej, visst bor du i (eller iaf nära) Halmstad? Jag har flyttat hit och ska ta hit min häst i november men hittar inget bra stall, panik! Jag måste ha ridhus och fullservice pga mitt jobb men verkar omöjligt att hitta. Har du något bra tips? Privat eller ridklubb spelar ingen roll, inte vad det kostar heller egentligen.

Skulle bli så tacksam om du kunde slänga fram något tips :D

2011-10-03 @ 09:38:37
Maja

Svar till Lina

Ja, jag bor i halmstad - skicka mig ett mail ([email protected]) så kan jag nog tipsa dig om några ställen.

2011-10-03 @ 12:55:10
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Malin

Shiiit så coolt... :D once-in-a-lifetime-happening kanske?

2011-10-06 @ 12:46:34
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0