The mountain Kilamonjaro!

Det känns som om det var länge sedan jag skrev något om Kilamonjaro, så det tänkte jag göra nu!
Han gick ju ganska tufft en period före och efter jul med massa dressyrtävlingar och intensivutbilodning, så den senaste månaden har han fått ta det lugnt och de andra småttingarna har prioriterats istället.
Nu är vi dock lite tillbaka på banan igen, och det har hänt så himla mycket med honom den senaste tiden! Har har inte bara växt (ännu mer!) utan har har äntligen börjat bredda sig lite och få fina muskler på rätt ställen. Han har blivit så himla mycket mer ridbar och hans galopp blir starkare för varje vecka som går!



Killys 'problem' har ju varit att han växt så mycket och blivit för stor för sitt eget bästa helt enkelt. Spurtväxten har gjort honom långbent och ranglig och svår att hålla hullet på vilket slutat med att han sett ut ungefär som en giraff! När han galopperat har han nästan snubblat över sig själv och har han väl hamnat ur balans har han inte kunnat återfå den igen, stackars liten...
Vi har försökt göda honom på lite olika sätt, men inget har riktigt fungerat förrän nu då han får ett svindyrt tillskottsfoder som fungerat fantastiskt på honom - blank fin päls och revbenen försvinner sakta men säkert!
Han största problem är dock hans andning. Antagligen ska han opereras när jag åker hem och han ska få vila. Luftklaffarna i hans hals fungerar inte riktigt som de ska och därför får han inte i sig tillräckligt med syre, detta är också en bidragande faktor till varöfr just galopparbetet är så svårt för honom.

Chefen hade tidigare hans helbror (som tyvärr dog endast 6 år gammal) och han kunde tydligen inte galoppera ordentligt förrän han var 5, och hoppade inte redigt förrän vid 6 års ålder. Så än finns det anledning att tro på Killy!
Han har stammen till att bli en ***-fälttävlanshäst, men jag vet faktiskt inte om han kan bli så pass bra även efter luftvägsoperationen - hoppas kan man ju alltid göra!

I alla fall så har han fått en alldeles underbar galopp nu, en sådan där härlig touch down-galopp med mycket stamp och scoop! Han orkar inte så länge, men allt slit är verkligen värt de där få varven när han verkligen galopperar.
Chefen såg honom idag och var imponerad, så pass att vi fick hoppa lite!
tidigare har vi bara hoppat kryss i trav, men jag föreslog att det skulle bli lättare för honom med bjudningen om han fick hoppa i galopp, så då provade vi det. På det viset tog Killy idag sina första riktiga språng!!!
Ingan har han mest 'älgat' över bommarna och rivit ganska ofta, men nu så sköt han upp i skyn och hoppade jättefint! Både jag, Chefen och Killy var helnöjda efteråt!

Kolla här bara va stor han blivit!
Hans flickvän är 1.65...


Kommentarer
Josäfin :>

Älskar sista bilden :d

Jätte härlig :)

2011-03-26 @ 16:30:46
URL: http://jossanamigo.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0