Grenbyte kanske?


Nej, så långt ska vi nog inte gå, haha!
Men det är helt klart roligare att tävla Dressyr än vad jag trodde
=)

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Kilamonjaro gjorde sitt första Dressyrprogam med galopp, han åkte transport för första gången i sitt liv och lämnade gården för första gången i sitt liv!

British Dressage Test Preliminary 7
63,5 %
"Lovely moving horse, but you must get his nose out and more forward"
Eftersom vi inte var regestrerade för att kvala till unghästchampionaten visste inte domaren hur gammal han var, så det där med att han måste ut med nosen och viljan att röra sig mer framåt kommer komma med åldern (och mer träning). Resultatmässigt hamnade vi första utanför placering, men det spelar ingen som helst roll för mig, han var verkligen en stjärna!!! Alla som känner oss (ja, det var faktiskt en hel del, så kul!!!) och som känner Sam (ännu fler såklart) kom fram och sa att han är den mest otroliga häst de någonsin sett! Så himla lugn och kool, även om han för första gången befinner sig borta från hemma och i ett nytt främmande ridhus med blommor och buskar vid bokstäverna och jag vet inte allt vad det var. Visst, han bockade på framridningen, men det var bara för att han var pigg o busig. SÅ HIMLA DUKTIG KILLE! Efteråt gick han bara rätt in i transporten igen och väntade ensam ca 1½ timme medan jag red Rupert. Helt otroligt att han är så snäll...!

Rupert gjorde ju ett nytt test för första gången han också, andra gången han lämnar gården och åker transport, och första gången han gör något ensam på bortaplan!

British Dressage Test Preliminary 12
62% - 2:a plats!!!
"Regular paces, could just be a little more forward in walk. Rather stiff to the right and rather vocal today. Nicely ridden!"
Haha, Rupert kändes egentligen inte speciellt bra alls, men han har sådan fantastiskt karisma att alla dressyrdomare älskar honom. Han utstrålar liksom självförtroende och 'puttinutt', så även om han är helt vild ser de bara det som är bra hos honom. Bra för oss, men kanske inte alltid så rättvist... Han var rätt tjurig idag, och ropade oavbrutet efter Killa, där av kommentaren om att han var "vocal", hehe. Han var egentligen inte stel i höger, utan vägrade bara att gå på spåret vilket gjorde att när jag försökte trycka ut honom blev han tjurig och sned... Skritten är ju inte hans starka gångart heller, så sådana kommentarer är vi vana nu. Över lag är jag dock jättenöjd med honom också! Chefen och hans fru verkade också nöjda. De sa att även om inte hela programet gick felfritt så såg han riktigt fin ut stundtals, alltså riktigt fin, och det räcker just nu =)
Att vi kom två var ju också fantastistk roligt!
Mer dressyr lär det bli i alla fall!!!



Det känns som om jag börjar få kläm på det här med Dressyr nu! Jag får nästan alltid beröm för min sits och följsamhet, och jag har börjat förstå vad det är domare vill se. Jag tycker fortfarande att det är en grymt orättvis gren, allt kan hänga på vad  den specifika domaren har för smak och åsikter, och jag gillar inte att en ensam person sitter med så mycket makt över slutresultatet. Dessutom kommer jag alltid brinna för hoppningen, men just nu känns det helt ok att åka iväg på Dressyrtävlingar ibland, haha!

Såhär snygg var jag idag mellan klasserna förresten, haha!


Kommentarer
Emelie Nordström-

kul att det gick så bra :) Grattis :D

Sv: Hoppas på ett tävlingsår och önskar dig det samma :)

2011-01-24 @ 17:30:21
URL: http://emeelien.blogg.se/
Lisa

Åh, vad roligt att det går så bra!

2011-01-25 @ 10:47:58
URL: http://lisasfanclub.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0