Beware, moody mare!

Idag var det viljornas kamp med Nelly i stallet!
Men, jag hade inte velat ha det på något annat sätt...

Jag kommer nog alltid välja ston framför valackar eller hingstar. Ja, det blir mycket extra energikrävande jobb med övertalning och hormonhantering haha, men det är värt det - alla gånger!

Förra veckan fick jag höra om en chef på ett (väldigt) stort företag som, precis som allt fler andra, börjat se fördelen med att ha kvinnliga arbetare. Han uttryckte det som att man kunde säga åt manliga arbetare springa in i en vägg och de skulle göra det om och om igen. Men hade man bett kvinnor göra det hade de provat en gång, och sedan ifrågasatt varför de skulle göra det. Lyckas man då motivera kvinnorna tillräckligt och på rätt sätt - så kommer de springa rätt igenom väggen.

Koolt, tyckte jag.
Och det är precis så jag känner om ston. Enda gången jag haft ett nästan lika speciellt band med en valack var med Rupert, och han var faktiskt transexuell.
Min hästfilosofi baseras på tillit och ömsesidig respekt, inget mästrande eller herre/betjänt. Utan att då låta allt för sexistisk så tror jag att jag bara kan få den speciella relationen med ett sto. Så ja, även om Nelly verkligen går mig på nerverna ibland och har skämt ut mig med sin egensinnighet, så tror jag att just att jag respekterar hennes personlighet och tycker om henne för den hon är som kommer göra oss oslagbara ♥


EDIT:
Om ni undrar vad som hände i stallet
så var det ingen jättegrej egentligen.
Nelly är superladdad eftersom hon vilar
och hade det som ursäkt för att bete sig
som en apa. Min filosofi fungerar bara
om respekten och tilliten är ÖMSESIDIG.
Jag har inga problem med att vara den
som tar första steget, blunda och hoppas
på det bästa. Men fan ta henne om hon
tar tillfället i akt att jävlas ;)


Kommentarer
sara

sv. Åh vad jobbigt :( Det är så svårt, är hon skarp i huvudet? Vad gör hon? Min var verkligen inte rädd nu men oavsett om man är snäll med tålamod och bara fortsätter att försöka så fortsätter han dumma sig, verkligen rent trams, så skarp ger sig inte! Som tur var så sparkade han bara mot henne en gång, riktig jävla kospark och då sa vi faktiskt till på skarpen. Annars så får man bara vara tålmodig med honom eftersom att han är så skarp, man kan inte bli för arg då blire pankaka. Annars steppade han mest omkring och drog benet åt sig, en gång flög hon rakt in i väggen stackarn.. Lite pinsamt..! Hoppas hon vill komma tillbaka!



Brems funkar ju på en del hästar, kanske värt att pröva? Min andra hovslagare pleggar nästan alla sina hästar, men han skor ju på klinik också så det är ju många problemhästar som kommer dit. Men det är iallafall förvånansvärt hur extremt vanligt det är med svårskodda hästar! Man kan ju som hovslagare inte utsätta sig för vad som helst heller..

2011-12-08 @ 20:59:24
URL: http://ussing.blogg.se/
sara

sv. Åh vad svårt! Det där med brems är ju verkligen så att på vissa hästar funkar det jättebra, andra inte alls.



Står hon inte uppbunden alls? Vad svårt! Min hade gått iväg haha hade inte gått.. Svårt när man har en äldre hovslagare också som inte kan hålla emot när de kanske behövs, men lille häst borde ju inse att herr hovslagare är mkt duktig och skärpa sig! :p Önskar man haha..

2011-12-08 @ 21:37:48
URL: http://ussing.blogg.se/
Frida

Håller med dig helt, ston har så roligt humör. Den ena dagen är aldrig den andra lik! =)

2011-12-08 @ 22:50:51
Emma

Den där muggen var typ den coolaste jag har sett (jag har kanske inte sett så mycket...) Vart kan man få tag i en sådan? //Emma

2011-12-09 @ 21:58:50
URL: http://dressyrsnack.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0