What a day!!!

Wow,
jag vet inte ens vart jag ska börja!


Jag tar det väl helt enkelt i kronologisk ordning för enkelhetens skull.

Det såg ut att bli en riktigt lugn dag, utan lektioner eller stress. Planen var från början att rida alla mina pojkar och verkligen ta mig tid att borsta och klappa om dem. Trodde jag ja!
Första hästen ut var Billy!
Jag vet som sagt inte varför eller hur, men han har blivit ridbar! Helt enkelt ridbar! Jag får fortfarande rida för kung och fosterland, men jag får faktiskt resultat! Idag red jag först mycket övergångar skritt-trav-halt och korta intervaller, ibland inte mer än två steg. Han svarade super på detta och hade värsta trampet efter bara några minuter. Sedan övergick jag till tempoväxlingar i galopp. Vi båda hade ett par nära-döden-upplevelser, men tillslut kunde jag släppa tyglarna helt och ändå ha en häst i supersamlad kortgalopp! Så himla fin var han!

När jag var klar med honom kom Chefen o sa att vi skulle premiär-rida Kilamonjaro ute idag. Alltså ute på en uteritt på fälten. Ok tänker jag. Jag var lite nervös, och trodde att det hela ungefär skulle gå ut på att chefen ledde runt mig och Kilamonjaro lite runt gården.
Nooo!
Vi fick hänga med på en terrängträning!
Jag.var.fullständigt.livrädd.
Allt gick finemang tills de andra började galoppera, jäklar vilka galna hopp han gjorde. Det enda jag hörde och kunde tänka på var att chefen skrek "Lean back, hole hell, lean back!!". Sedan var det över. Jag hade hjärtat i halsgropen och klamrade mig fast i all man jag fick tag i, men efter ett par av dessa krumsprång var han färdig. Vad tror ni chefen sa då? Jo, "Nu galopperar vi!" och så galopperade vi! Utan problem, men bara ett par bocksprång här och där. Superduktig var han! Vi gick upp och ner för branta backar, och genom vattnet vid det stora vattenhindret, det var riktigt hög vattennivå idag så det räckte en bra bit över knäna på dem, men med lite övertalning följde Killa sina kompisar.
Duktig bäbis!


Efter detta äventyret var det lunch, och vi hann inte mer än att stoppa i oss maten innan Chefen kikade in igen och sa att han skulle ha hoppträning om fem minuter och att han gärna såg att jag och Rupert var med. Ja, det var bara att kasta sig ut i regnet och fånga in ponnyhästen och göra sig i ordning.
Vi hoppade en kombination på 1m idag!
Det är det högsta vi hoppat hittills, och för Rupert det högsta någonsin! Även om det inte är speciellt högt, så känns det ändå som en milstolpe eftersom 1m är var 4-åringarna går hemma i Sverige. Vi hoppade även lite studs för första gången och han tyckte att det var jätteroligt, bockade och brallade efteråt! Alla bara skrattade åt honom hela tiden eftersom att han är så himla söt! Han ser så stolt ut när han klaratt ett hinder, och han taggar så inför nästa! Chefen menade att han ser ut som om han aldrig gjort någopt annat, Born to jump that one, säger de! Han hoppar faktiskt riktigt väl med bra spänst och alltid med mycket rygg. Hans frambensteknik går ut på att trycka upp frambenen så mycket han kan framför sig, och sedan stoppar han ner huvudet emellan dom efetrsom att han har ganska kort hals, haha. Detta ger honom ett sjuhelvetes skjut med ryggen och sedan tar han tillfället i akt och brallar lite. Sötnöten!

Jag är så himla glad och stolt över mina pojkar!
Jag blir alldles rödrosig om kinderna när jag skriver!

Dagens bilder är på min favorit skol'ponny' Jack.
Han står inne på halm-diet eftersom han är helt vansinnigt tjock.
Jag menar, en normal D-ponny HAR INTE 135cm på sin sadelgjord!



Kommentarer
Anonym

VIlken dag!! Hur härlig och spännande som helst!

Tur att jag inte finns med i närheten och är rädd om dig, det skulle begräönsa dina möjligheter!!



Var rädd om dig!!!

Kram

Mamma

2010-11-09 @ 12:54:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0